Hlavní obsah

Výbuch radosti! Takhle slavili fotbalisté Mönchengladbachu postup v Lize mistrů

Madrid/Praha

Fotbalisté Borussie Mönchengladbach středeční duel na půdě Realu Madrid nezvládli a padli 0:2. Po závěrečném hvizdu se proto vydali k postranní čáře sledovat na tabletu souběžně hrané utkání mezi Interem a Doněckem a dobře si byli vědomi toho, že postup už nemají ve svých rukou. Když rozhodčí v Miláně foukl do píšťalky a výsledkový ukazatel hlásil 0:0, bylo rozhodnuto. Německý celek jde dál z druhého místa skupiny B díky lepší bilanci ze vzájemných zápasů se Šachtarem. Oslava budesligového týmu přímo na madridském hřišti mohla propuknout naplno.

Fotbalisté Borussie Mönchengladbach navzdory porážce s Realem Madrid slaví postup do jarní části Ligy mistrů. Video: O2 TV Sport

 
Článek

O výhře Realu nad Mönchengladbachem rozhodl dvěma góly v prvním poločase Benzema. Borussie kvůli tomu přišla o vedení ve skupině, ba co víc, reálně hrozilo, že bundesligový celek se bude muset spokojit s jarem v Evropské lize.

Jenže obavy záhy vystřídal gejzír radosti. Souběžné hraný duel mezi Interem a Šachtarem ani v dramatické koncovce změnu skóre nezaznamenal a aktuálně sedmý celek bundesligy se i navzdory porážce v posledním kole milionářské soutěže probojoval do její vyřazovací fáze.

Opačné emoce zažívali hráči milánského mužstva, kteří letos v Lize mistrů dopadli ještě hůře než loni. Zatímco v minulé sezoně si ve skupině se Slavií, Barcelonou a Dortmundem dokráčeli ze třetího místa alespoň pro cenu útěchy v podobě Evropské ligy, letos pro ně pohárová pouť Evropou končí už před zimní pauzou.

Reklama