Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Přechod z lyží na snowboard ve velkém stylu. Ledecká ovládla první závod sezony

Po dlouhých měsících nechala lyže v koutě a postavila se opět na snowboard. A návrat to byl ze strany Ester Ledecké perfektní. Česká hvězda jasně ovládla úvodní podnik sezony Světového poháru, paralelní obří slalom v italské Cortině d'Ampezzo, kde dominovala jak v kvalifikaci, tak i v hlavním závodě.

Ester Ledecká
zdroj: Dukla autor: Ivana Roháčková

Ledecká získala devatenáctý triumf ve Světovém poháru. Dohromady s jedním lyžařským triumfem si připsala jubilejní dvacátý pohárový vavřín, čímž překonala český rekord na sněhu bývalé běžkyně na lyžích Kateřiny Neumannové.

"Jsem šťastná, byl to skvělý závod. Organizátoři odvedli skvělou práci, obě tratě byly podobné. Byla zábava tady jezdit," řekla Ledecká po finálové jízdě. "Jsem ráda, že jsem zpátky na nejvyšší příčce, že se nic nezměnilo," doplnila.

Na snowboardu jela naposledy v lednu v Rogle, kde vyhrála, a už jasným vítězstvím v kvalifikaci v Cortině ukázala, že ze svého umění nic nezapomněla.

V prvním kole jela proti Rakušance Daniele Ulbingové a v polovině trati vedla jen o kousek, ale pak soupeřka podjela branku a česká závodnice zvítězila jistě. Ve čtvrtfinále nedala šanci Švýcarce Julii Zoggové. V semifinále zdolala po vyrovnané jízdě o 18 setin vítězku minulého ročníku SP Ramonu Hofmeisterovou z Německa.

I ve finále Ledecká rychle ukázala svoji sílu. Postupně zvyšovala před Němkou Selinou Jörgovou náskok a cílem projela dříve o 86 setin.

Dvojnásobná olympijská šampionka zvítězila v italském středisku počtvrté. Třikrát zde Ledecká ovládla paralelní obří slalom a jednou paralelní slalom.

Na snowboardu dominuje právě v paralelním obřím slalomu, který v SP vyhrála sedmnáctkrát, dvakrát uspěla v paralelním slalomu. Na lyžích před rokem ovládla sjezd v Lake Louise. Dvacátým triumfem ve Světovém poháru překonala Neumannovou, další běžec na lyžích Lukáš Bauer zaznamenal během kariéry 18 výher.

Zuzana Maděrová byla po první jízdě v kvalifikaci diskvalifikována. Adam Počínek a Viktor Brůžek nepostoupili do druhé kvalifikační jízdy.

Úvodní závod SP ve snowboardingu v Cortině d'Ampezzo - paralelní obří slalom:

Muži: 1. Fischnaller, 2. March (oba It.), 3. Karl (Rak.).

Ženy: 1. Ledecká (ČR), 2. Jörgová, 3. Hofmeisterová (obě Něm.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články