Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Lidé

František Nedvěd se léčí s rakovinou. Nemohu zpívat, ale po vyléčení se vrátím, věří hudebník

František Nedvěd. foto: Lidovky.cz

Praha - Známý hudebník František Nedvěd bojuje s rakovinou. V neděli to oznámil ve vysílání rádia Impuls. Onemocnění mu lékaři diagnostikovali krátce před začátkem pandemie koronaviru, třiasedmdesátiletý zpěvák a kytarista má za sebou již dvě chemoterapie.
  11:39

Exprimátorka Krnáčová se léčí s rakovinou. Z nejhoršího je zřejmě již venku, musí dále podstupovat ozařování

Nedvěd onemocněním vysvětlil i svou momentální hlasovou indispozici. „Jsem v léčení na chemoterapii, takže čekám, jestli se to spraví, anebo ne. Náladu mám ale dobrou. Ničemu nepodléhám, jenom se léčím. Věřím, že příští rok bude lepší než ten letošní,“ uvedl v ranní show rádia Impuls.

V souvislosti se závažnou nemocí Nedvědovi zakázali lékaři zpívat. Zprávu se dozvěděl ve stejné době, kdy byl zpěv zakázán i z důvodu pandemie koronaviru - na začátku října tohoto roku. „Beru to jako znamení, že když nemůžu zpívat já, tak nesmí nikdo,“ uvedl Nedvěd. Věří však, že jakmile se opatření uvolní a vyléčí se mu hlas, bude moci pokračovat ve své práci. Konec roku plánuje strávit v klidu se svou rodinou a připravovat se na třetí chemoterapii. Tu podstoupí 28. prosince.

František Nedvěd patří mezi přední osobnosti české country a folkové hudby. Na jaře tohoto roku podstoupil náročnou operaci srdce v pražském IKEMu, kde mu lékaři provedli čtyřnásobný bypass.

Autor: