Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Dubovská triumfovala ve slalomu Evropského poháru

Lyžařka Martina Dubovská poprvé vyhrála slalom Evropského poháru a stala se šestou Češkou, které se to v tomto seriálu podařilo. V rakouském Klausbergu byla již v sobotu čtvrtá a dnes nenašla přemožitelku. V pořadí Evropského poháru, druhé úrovně pod Světovým pohárem, si polepšila na druhé místo.

Martina Dubovská
zdroj: SLČR

Dubovská zaútočila z páté příčky po prvním kole, na čelo ztrácela 29 setin sekundy. "Jsem šťastná, konečně se mi to podařilo, protože tohle jsem hodně chtěla. Vyhrát Evropský pohár byl můj cíl nebo jeden z cílů mé kariéry, takže mám velkou radost a je to super," řekla osmadvacetiletá lyžařka.

"Ve druhém kole se mi zdálo, že trať byla lepší, tak jsem se do toho pořádně opřela, ale taky jsem nějaké chyby dělala a říkala si, že jsem na mezičase byla trochu pomalejší, ale konečně mi po osmi závodních jízdách, počítáno i se svěťákem v Levi, vyšel nájezd do roviny," dodala.

Triumfem v EP napodobila Gabrielu Capovou, Kryštofa Krýzla, Šárku Strachovou, Evu Kurfürstovou a Petra Záhrobského. Capová při návratu po zranění v Klausbergu ani jeden slalom nedokončila.

Je nám líto, video expirovalo.
Dubovská ovládla slalom Evropského poháru

Závod Evropského poháru ve sjezdovém lyžování v Klausbergu (Rakousko):

Ženy - slalom: 
1. Dubovská (ČR) 1:28,21, 2. Dellaová Meaová (It.) -0,16, 3. Sporerová (Rak.) -0,31.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články