13. prosince 2020 • 22:06

Lieser a Spilková jsou českými golfisty roku. Letos přibyli hráči

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letošní senzační vítěz Challenge Tour Ondřej Lieser a Klára Spilková jsou nejlepšími českými profesionálními golfisty roku. Mezi amatéry dál vládne Jiří Zuska a premiérově se na trůn dostala Denisa Vodičková. Jubilejní pětadvacátý ročník Večera českého golfu, ankety České golfové federace (ČGF), se kvůli koronaviru uskutečnil bez diváků v sále a byl předtočen.



„Pocit je to krásný. Poslední tři týdny to bylo hektický a jsem rád, že si cenu můžu převzít,“ řekl devětadvacetiletý Lieser v přenosu stanice Golf Channel.

Lieser v listopadu jako první český hráč vyhrál v Cádizu turnaj Challenge Tour. Na Mallorce pak ovládl i finále druhé evropské série, kterou vyhrál i celkově a příští rok bude hrát European Tour. Ve světovém žebříčku se díky tomu dostal do druhé stovky a aktuálně je 51. mezi šedesátkou hráčů pro olympiádu v Tokiu.

Spilková je nejlepší českou profesionálkou dlouhodobě. „Je to nádhera, vždycky mě to zahřeje u srdce,“ řekla s cenou v podobě skleněného srdce v ruce.

Druhou sezonu na LPGA Tour začala Spilková osmým místem v Boca Raton, čímž vylepšila své i české maximum na vrcholné ženské sérii. Ve zbytku koronavirem výrazně zkrácené sezony už se jí tolik nevedlo. Uspěla před českými fanoušky koncem srpna na European Tour v Berouně, kde skončila třináctá.

Vodičková se stala nejlepší amatérkou v patnácti letech. „Mám velkou radost, na začátku sezony bych to nečekala,“ řekla vítězka mezinárodního mistrovství amatérů na rány dospělých a vítězka Czech Golf Amateur Tour.

Sezona ovlivněná opatřeními proti šíření nemoci covid-19 přinesla nárůst počtu golfistů. „To je podstatná věc. Po několika letech lehkých propadů v řádu stovek je letos golfistů víc,“ pochvaloval si Zdeněk Kodejš, který po osmi letech skončí v čele golfové federace. „Takže předáváme žezlo federace v dobrém stavu,“ dodal. Jeho nástupce bude zvolen v březnu na konferenci ze čtyři kandidátů.

Natáčení předávání se konalo dva dny v pražském Slovanském domě a na Moravě. „Byla to taková golfová Pošta pro tebe. Za šestnáct hodin jsme ve čtyřech ujeli osm set čtyři kilometrů,“ popsal generální sekretář ČGF Aleš Libecajt.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud