14. prosince 2020 • 12:22

Los Ligy mistrů: Messi vs. Neymar, Vaclík se Sevillou vyzve Dortmund

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sevilly, kde působí i český reprezentační brankář Tomáš Vaclík, se v jarním osmifinále Ligy mistrů utkají s Borussií Dortmund. Obhájce Bayern Mnichov nastoupí proti Laziu Řím, zatímco finalistu minulého ročníku Paris St. Germain čeká Barcelona. Rozhodl o tom los v sídle UEFA v Nyonu.



Sevilla, za kterou Vaclík v základní skupině odchytal dva zápasy, se do vyřazovací fáze Ligy mistrů vrátí po třech letech. A stejně jako ve čtvrtfinále v roce 2018, kdy vypadla s Bayernem, ji čeká německý soupeř. S Dortmundem se zatím v pohárech utkala dvakrát a ve skupině Evropské ligy před deseti lety vyhrála 1:0 a remizovala 2:2.

Českou stopu by mohl mít také dvojzápas mezi vítězem předminulého ročníku Ligy mistrů Liverpoolem a Lipskem. V anglickém klubu totiž působí devatenáctiletý brankář Vítězslav Jaroš a v základní skupině se třikrát objevil na lavičce náhradníků.

Lazio se v play off Ligy mistrů představí teprve podruhé, poprvé si jej římský celek zahrál v ročníku 1999/2000, kdy ve čtvrtfinále vypadl s Valencií. Bayern je naopak šestinásobným vítězem soutěže a z posledních devíti osmifinálových vystoupení nezvládl pouze dvojzápas s Liverpoolem v sezoně 2018/19.

Souboj těžkých vah bude k vidění v duelu mezi Barcelonou a Paris St. Germain, kde působí útočník Neymar, který do pařížského celku přišel právě z týmu katalánského soupeře. V poslední době se navíc spekuluje, že stejným směrem by mohla putovat i jiná hvězda Barcelony Lionel Messi, jemuž v létě končí smlouva.

Oba celky na sebe narazily v osmifinále už roce 2017. Paris St. Germain vyhrál první zápas, ale Barcelona doma v odvetě soupeře deklasovala 6:1. Dvěma góly se na vyřazení svého současného zaměstnavatele podílel i Neymar, který v závěru nejprve zvýšil na 4:1, pak z penalty v nastavení na 5:1 a poté zařídil i šestý gól Sergiho Roberta.

V dalších osmifinálových zápasech se proti sobě postaví Mönchengladbach - Manchester City, Atlético Madrid - Chelsea, Porto - Juventus a Bergamo - Real Madrid. První zápasy jsou na programu 16., 17., 23. a 24. února, odvety pak 9., 10. 16. a 17. března. Los zbývajících kol vyřazovací části se uskuteční 19. března.

Osmifinálové dvojice

Borussia Mönchengladbach - Manchester City

Lazio Řím - Bayern Mnichov

Atlético Madrid - Chelsea

RB Lipsko - Liverpool

FC Porto - Juventus Turín

FC Barcelona - Paris Saint-Germain

FC Sevilla - Borussia Dortmund

Atalanta Bergamo - Real Madrid

první zápasy 16., 17., 23. a 24. února, odvety 9., 10. 16. a 17. března

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud