Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
UTB International

Máme nejlepšího zahraničního absolventa v České republice

Emmanuel Selase Asamoah, absolvent Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, je nejlepším zahraničním absolventem v České republice.  První cenu mu udělil Dům zahraniční spolupráce, který tuto prestižní soutěž každoročně vyhlašuje.  Dům zahraniční spolupráce se zabývá mezinárodní spoluprací ve vzdělávání a podporuje zapojení jednotlivců i institucí do mezinárodních aktivit.

Emmanuel Selase Asamoah pochází z Ghany a na Fakultě managementu a ekonomiky absolvoval doktorský studijní program. Ocenění si velmi váží. Dospívání v jeho domovské zemi totiž nebylo vůbec jednoduché.

„Když mi bylo dvanáct, moje maminka mi zemřela a otec se o mě a sourozence přestal starat. Studium tak pro mě bylo velmi náročné a musel jsem si přivydělávat doučováním, abych zaplatil školné na střední a vysoké škole,“ říká Emmanuel. Poté, co v roce 2006 získal titul z psychologie a sociologie na University of Ghana, rozhodl se odjet do zahraničí, aby ve studiu pokračoval a rozšířil si obzory. „Mým snem bylo stát se vysokoškolským učitelem s cílem pomáhat a motivovat ke studiu mladé lidi,“ dodává.

V současné době působí na University of Professional Studies v Accře jako nejmladší vedoucí Katedry podnikového řízení. Působil také jako konzultant v OSN v oblasti investičních příležitostí v Ghaně a je mentorem a právním zástupcem znevýhodněných dětí a žen v Ghaně.

„Emmanuel vyhrál z několika desítek nominovaných zahraničních absolventů z vysokých škol po celé České republice,“ říká prorektorka pro internacionalizaci UTB Ing. Michaela Blahová, Ph.D. „Jeho úspěchu si velice vážíme. Globálně vzdělaný absolvent, který je konkurenceschopný na světové úrovni a který šíří dobré jméno naší univerzity v zahraničí, je pro nás nejlepší reklamou. Máme velkou radost, že se na UTB hlásí talentovaní a cílevědomí studenti, kteří se dokáží uplatnit v zahraničí,“ dodává Michaela Blahová.

První cena v prestižní soutěži Domu mezinárodní spolupráce je pro naši univerzitu velkým oceněním aktivit, které realizujeme na mezinárodní úrovni, ať už v oblasti vzdělávání či vědy a výzkumu,“ uvádí rektor UTB, prof. Ing. Vladimír Sedlařík, Ph.D. „Zároveň je však i závazkem do budoucna poskytovat nadále vysokou úroveň vzdělání pro uchazeče z celého světa,“ říká Vladimír Sedlařík.

 

Fakulty a součásti

Zavřít