Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Klidný a bezpečný konec roku

KRAJ VYSOČINA: Preventivní projekt cílí na bezpečí a ochranu majetku 

Policisté v současné době realizují projekt Krajského ředitelství policie kraje Vysočina, který je zaměřen na prevenci v oblasti majetkové trestné činnosti, bezpečnost a dopravu. Projekt nese název: Klidný a bezpečný konec roku. Součástí preventivní kampaně jsou plakáty vyvěšené v prostředcích městské hromadné dopravy, kartičky s preventivními radami a pastelky. Projekt podpořilo Ministerstvo vnitra České republiky v rámci podaného projektu vnitroresortního programu prevence kriminality.

Policisté navazují na preventivní projekt realizovaný před dvěma lety, který byl ze strany veřejnosti vnímán velice pozitivně. Za finanční prostředky byly pořízeny čtyři druhy plakátů umístěné v prostředcích městské hromadné dopravy s cílem oslovit co nejširší veřejnost. Cestující v Jihlavě jsou tak již od konce listopadu prostřednictvím vyvěšených plakátů upozorňováni na problematiku krádeží v obchodních domech, vloupání do vozidel a kapesních krádeží. Zlepšuje se tím informovanost veřejnosti v oblasti páchání majetkové trestné činnosti, lidé začnou být včas více obezřetní a své věci si budou lépe hlídat. Další plakát, který veřejnost v prostředcích městské hromadné dopravy během tohoto měsíce uvidí, je zaměřen na rizika v souvislosti se silvestrovskými oslavami. Jedná se o oblast používání pyrotechniky, vzniku škod na majetku a nebezpečnosti řízení vozidla pod vlivem alkoholu či drog. 

Také informační kartičky pořízené v rámci projektu se zaměřují zejména na oblast prevence majetkové trestné činnosti. Na rozdíl od plakátů jsou kartičky distribuovány veřejnosti ve všech okresech Kraje Vysočina. Všichni, kdo je od policistů dostanou, se dozví o hrozících rizicích, místech a situacích, za kterých by měli být obezřetnější, ale hlavně si přečtou rady jak bezpečí pro svůj majetek zvýšit a jak nebezpečí předcházet. Policisté přitom myslí také na děti. Kartičky mají z druhé strany obrázek na vymalování. Děti určitě ocení také pastelky, které byly díky projektu pořízeny. Pastelky mají navíc za cíl působit informačně rovněž na rodiče a krátkým textem na obalu je motivovat, aby si více hlídali děti, a to především v době předvánočního a silvestrovského shonu.

Důležité je dobře si hlídat své věci, chovat se obezřetně, zodpovědně a snažit se mít situaci stále pod kontrolou.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

15. prosince 2020

vytisknout  e-mailem