Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Potvrzeno. Pochettino se definitivně vrací do PSG

O čem se v posledních dnech houfně spekulovalo napříč Evropou, se stalo realitou. Novým trenérem fotbalistů Paris Saint-Germain je Mauricio Pochettino, který nahradil odvolaného Thomase Tuchela. Osmačtyřicetiletý Argentinec podepsal smlouvu do června 2022 s roční opcí.

Trenér Mauricio Pochettino
zdroj: REUTERS autor: Hannah McKay

Bývalý obránce bude moci v PSG navázat na svou zkušenost z let 2001-2003, kdy v pařížském celku odehrál 95 zápasů.

"Tento klub měl vždycky zvláštní místo v mém srdci. Mám na tu dobu krásné vzpomínky, především na jedinečnou atmosféru v Parku princů. Vracím se do klubu s velkými ambicemi a těším se na práci s jedněmi z nejtalentovanějších hráčů na světě," uvedl Pochettino.

Dvacetinásobný argentinský reprezentant trénoval Espaňol, Southampton a od roku 2014 Tottenham, který dovedl předloni poprvé v klubové historii do finále Ligy mistrů. Několik měsíců poté byl v listopadu roku 2019 propuštěn. Podobný osud zažil Tuchel, jenž byl podle médií odvolán už na Štědrý den. PSG jeho odchod po dvou a půl letech oznámilo v úterý.

Tuchel loni obhájil s týmem kolem ofenzivních hvězd Neymara či Kyliana Mbappého francouzský titul a získal i domácí pohár. Na závěrečném turnaji Ligy mistrů v Lisabonu nestačil PSG až ve finále na Bayern Mnichov. Kalendářní rok nicméně ambiciózní klub zakončil na třetím místě Ligue 1 s odstupem jednoho bodu za Lyonem a Lille - německého kouče nezachránilo ve funkci ani předvánoční vítězství 4:0 nad Štrasburkem.

Pochettino povede své nové svěřence poprvé ve středečním ligovém duelu proti Saint-Étienne.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články