Středozem v Minecraftu | foto: Minecraft Middle Earth

VIDEA ROKU: Středozem v Minecraftu nebo PlayStation 5

  • 9
Před deseti lety se skupina nadšenců rozhodla, že ve hře Minecraft vybuduje repliku Středozemě z Pána prstenů. Právě působivá upoutávka na jejich práci vzbudila mezi čtenáři Bonuswebu loni největší zájem. Hojně se ale zajímali také o premiéru PlayStationu 5 nebo nového Assassina.

Středozem v Minecraftu staví asi 300 lidí. Nápad na převedení fiktivní Středozemě do digitálního světa dostal Nizozemec Nicky Vermeersch, vystupující pod přezdívkou q220. Začal s replikami Hobitína nebo Hůrky, jimiž vzbudil zájem komunity. Největší problém stavitelům ale paradoxně nedělají lokace z filmů a knih, ale rozsáhlé přírodní plochy. Hotovo ale stále ještě není, zbývá třeba celý Mordor.

V červnu představilo Sony pátou generaci své herní konzole PlayStation. Mezi hráči konzole vzbudila nečekaný zájem. Během prvních 24 hodin Sony naplnilo kapacity předobjedávek a na další se tak může dostat až na začátku roku 2021.

I když toho mají počítačové hry s pornografií hodně společného, zeje kategorie „adult“ na Steamu překvapivou prázdnotou. Možný směr, kterým by se erotické hry mohly vyvíjet, ukazuje hra House Party, ve které se snažíte na party svést co nejvíce dívek. Hra je ale z mnoha úhlů pohledu nedokonalá. Recenze jsou ale vesměs pozitivní.

Ačkoliv se může zdát, že nejnovější díl v sérii Assassin’s Creed je ze strany autorů z Ubisoftu spíše sázkou na jistotu, návrat do středověku s Vikingy se povedl. Plenění anglických vesnic je zábavné, grafika krásná a příběh poutavý.

Doom se vrátil a je přesně tak brutální a krvavý, jak si ho pamatujeme. Některé designové prvky si však mohli v id Software odpustit. Příběh se odehrává několik měsíců po rebootu, kde zemský povrch devastují pekelné síly. Velkým překvapením není to, že je příběh prostý, ale že se bere neskutečně vážně.

,