Koncem týdne budou nejnižší ranní teploty klesat až k -10 °C a na většině území budou také nejvyšší odpolední teploty zůstávat pod bodem mrazu. V horských oblastech napadne až 25 centimetrů sněhu, na vrcholcích hor až 35 centimetrů. Koncem týdne se bude zřejmě sněhová pokrývka tvořit i v nížinách. Nadcházející týden tak může přinést komplikace v dopravě.

Počasí bude konečně zimní

V ranních hodinách se bude v novém týdnu tvořit náledí a mnoho slunečních paprsků si neužijeme. V pondělí bude většinou zataženo, místy s občasným deštěm nebo deštěm se sněhem, od vyšších poloh, na východě v horských oblastech sněžení. Ranní teploty budou klesat ke 2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C, na východě bude až 6 °C.

V úterý bude zataženo, občas déšť se sněhem, od středních poloh sněžení. Ranní teploty budou klesat 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až 3 °C.

Ve středu bude zataženo, na většině území sněžení, v nížinách i déšť se sněhem. Ranní teploty budou klesat na -2 až -6 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na -2 až 2 °C.

Ve čtvrtek se už sněžení dostane i do nížin – jen přechodně se může jednat o déšť se sněhem. Bude zataženo až oblačno, místy sněžení nebo sněhové přeháňky. Ranní teploty -3 až -7 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až 2 °C.

V pátek bude oblačno, místy sněhové přeháňky. Ranní teploty -3 až -7 °C, při zmenšené oblačnosti až -10 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až 1 °C.

V sobotu bude zataženo, na většině území sněžení nebo sněhové přeháňky. Ranní teploty -5 až -7 °C, ojediněle až -10 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až 1 °C.

V neděli bude zataženo, na většině území sněžení nebo sněhové přeháňky. Ranní teploty -5 až -9 °C. Nejvyšší denní teploty -4 až 0 °C.

Pořádná sněhová nadílka? V roce 2010

Sněhová pokrývka v lednu je v nížinách v posledních letech vzácností – což dokazuje i statistika ze stanice Praha-Karlov. Tam pořádná sněhová pokrývka v lednu ležela naposledy v roce 2010 – 11. a 12. ledna a sice 28 cm sněhu. Celkem přinesl leden 2010 do nížin 30 dnů se sněhem. Poté je to rok 2013 se sněhovou pokrývkou 10. ledna o výšce 10 cm. Jinak se výška sněhové pokrývky v nížinách i v lednu pohybuje nejčastěji do 5 cm. V posledních třech letech přinesl do centra Prahy leden jen dva dny s nízkou sněhovou pokrývkou.  

Fotogalerie
93 fotografií