Co bylo, bylo. Teď je teď. A můžeme se posunout dopředu a mít plány. Každý k novému roku přistupuje po svém a Forbes vám nabízí 21 novoročních přání, předsevzetí a výhledů do roku 2021 od úspěšných lidí českého byznysu.

Jako další se o své přání podělil vinylový král a majitel GZ Media, největší světový výrobce vinylů a šedesátý nejbohatší Čech Zdeněk Pelc starší.

Ten i přes všechno, co se děje, očekává letos růst – prodeje vinylů totiž soustavně od roku 2000 stoupají a nezastavil je ani covid. Jeho fabrika v Loděnici u Prahy jede nepřetržitě a Pelc teď dokonce staví novou tiskárnu za 70 milionů korun.

Štěstí a zdraví si přeje každý, stejně jako já. Ale dovolil bych si ještě jedno malé přání. Aby už bylo konečně po volbách, aby se vrátil alespoň selský rozum do řízení státu, když čekat nějakou jeho vyšší formu je zřejmě jen zbožné přání. Blázinec kvůli získávání voličů přesahuje meze. Dva příklady za všechny – rozdávání peněz na všechny strany, které bude nutno zaplatit, a to ne našimi dětmi, ale těmi úspěšnějšími z nás, kteří na to ještě budou mít. A potom šíleně bobtnající státní administrativa, ve které se konečně najde jeden manažer a chce uspořit pět procent zaměstnanců díky automatizaci, aby byl ihned volán k ministrovi na kobereček k vysvětlení svého nemravného počínání.