Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Ekonomika

VIDEO: Automobilka Škoda uvede v Indii nový model Kushaq, název pochází ze sanskrtu

Škoda Kushaq. foto: Youtube ŠKODA India

Mladá Boleslav - Automobilka Škoda Auto uvede na svém indickém trhu nový model, SUV s názvem Kushaq. Kushaq tak pokračuje v názvosloví svých tří předchůdců, všechna SUV Škody začínají na K a končí na Q. Kushaq se zařadí vedle SUV modelů Kodiaq, Karoq a Kamiq, informovala ve čtvrtek automobilka v tiskové zprávě.
  10:57aktualizováno  11:01

Světová premiéra nového modelu se uskuteční v březnu, auto je vyvinuté speciálně pro indický trh. Název pochází ze staroindického jazyka sanskrt a označuje krále nebo vládce. Jde o první sériový model projektu India 2.0, za který je Škoda Auto zodpovědná v rámci celého koncernu Volkswagen.

Kdo se naočkuje, dostane odměnu. Škoda Auto staví vlastní centra, proočkovat chce všechny zaměstnance

V rámci projektu chce Škoda v Indii uvést čtyři nové modely pod svou značkou a značkou Volkswagen. Všechny nové modely vycházejí z takzvané modulární platformy vyvinuté speciálně pro indický trh.

Škoda Auto dodala v roce 2019 celosvětově 1,24 milionu aut. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Je aktivní na více než 100 trzích. Zaměstnává téměř 39 tisíc lidí, z toho v ČR téměř 34 tisíc.

Autor: