Anketa

Jaký tablet si vyberete?

iPAD od Apple
Android od ACERu
Android od Samsungu
Android od ASUSu
Android od jiného výrobce
Windows 8 od Microsoftu
Tablet považuji za zbytečnost



Výsledky
Další ankety

Účastníků: 6625
Komentářů: 2033

Doporučujeme

Zajišťujeme na míru kurzy a školení kybernetické bezpečnosti a informační bezpečnosti a to jak pro běžné uživatele, tak i pro IT odborníky a manažery.

Přesuňte starost o všechno IT na cloud pro podnikání od české společnosti Algotech s non-stop zákaznickou podporou.

O nás

Informace o Palmserver.CZ a kontakty na vydavatele jsou zde. Neposkytujeme rady ohledně software ani hardware! Není to v našich silách. Prosíme, abyste kontaktní informace nezneužívali pro výše uvedené účely.

Apple iPhone 12 mini

Sponzorované odkazy:


iPhone 12 mini je nejmenší a nejlevnější ze čtyř modelů iPhone 12, které byly v tomto roce uvedeny na trh. Nedělejte si však žádné iluze - nejedná se o levný telefon. Jeho cena začíná na 21 990 Kč, což z něj dělá docela drahou investici a je potřeba si dobře promyslet, jakému zařízení dát při pořizování přednost.

Tento model je určen zejména pro ty, kteří si mohou dovolit vlajkovou loď Applu a preferují kompaktní velikosti. Pokud jste člověk, jež netráví hodiny a hodiny koukáním na videa, ale chcete mít stále skvělý výkon a fotoaparát, pak by tento model mohl být právě pro vás.

Design

iPhone 12 mini je téměř totožný s iPhonem 12, jediným rozdílem je právě jeho design. Je mnohem menší, lehčí a tudíž o dost kompaktnější než kterýkoli z jeho sourozenců z roku 2020. Ano, je dokonce menší než iPhone SE (2020).

Mini se snadno používá jednou rukou a vejde se i do menších kapes. A právě díky tomu je velmi praktický - skoro ho necítíte, když ho nepoužíváte, ale jakmile ho vytáhnete, poskytne vám všechny funkce jako jeho alternativy.

Jeho design však má některé své vady, počínaje vypouklým fotoaparátem na zadní straně a stejně velkým výřezem na přední straně, jako na iPhonu 12. Další nevýhodou může být to, že se na něm hůře píše na klávesnici. V minulosti jsme sice na takovou velikost telefonů byli zvyklí, ale od té doby, co jsou populární modely s displejem větším než pět palců se do starých kolejí zajíždí těžko.

Fotoaparát

Tady se moc není nad čím pozastavovat, jelikož fotoaparáty jsou totožné s modelem iPhone 12. To znamená, že mají fantastickou dynamiku, skvělé barvy, vyvážení bílé a velmi ostré detaily.

iPhone 12 mini má noční režim, ve kterém využívá všechny tři fotoaparáty, nejen svůj primární (jako třeba iPhone 11). To je velmi vítaná aktualizace.

Jeho další funkcí je nahrávání 4K Dolby Vision HDR videa při 30 FPS - stejně jako běžný iPhone 12. Je to sice vzrušující technologický vývoj, ale nadšení z něho budou nejspíš jen profesionální kameramani. Pro běžné uživatele to není nic zásadního.

Software

Po vybalení z krabice dostanete iPhone se systémem iOS 14, jenž zvládne pravidelné aktualizace po dobu příštích pěti let - až po iOS 19.

Samotný iOS se v průběhu posledních let dostal do velkého rozmachu. Teprve nedávno se k němu dostala funkce widgetů či obraz v obraze. Navíc už nemusíte skrývat aplikace, které běžně nepoužíváte, do jedné složky umístěné na hlavní obrazovce, ale můžete je úhledně uspořádat nebo dokonce jednu z domovských stránek úplně skrýt.

Systém vám dokonce umožňuje vybrat si výchozí prohlížeč a e-mailovou aplikaci, což znamená, že již nemusíte být závislí na milovaném prohlížeči Safari a aplikaci Mail od Apple, ale můžete si vybrat libovolnou alternativu dostupnou v App Storu.

Výkon a baterie

iOS 14 na zařízení funguje výborně právě díky čipu Apple A14 Bionic. Ten je sice výkonný, ale potřebuje hodně energie. A iPhone 12 mini bohužel disponuje mini baterií.

Zmínili jsme to na začátku článku a zmíníme to znovu - tento model není pro uživatele, kteří používají telefon hodiny denně. Je pro někoho, kdo chce výkonný smartphone pro „vzácné“ chvíle, kdy jej může vytáhnout z kapsy. Jeho baterie má kapacitu pouhých 2227 mAh a při nepřetržitém přehrávání videí vydrží 5 hodin a 10 minut. Je to rozhodně podprůměrné, ale zajímavé je, že iPhone 12 mini ve skutečnosti vydržel o něco déle než iPhone SE 2020.

Dobrou zprávou však je, že se relativně rychle nabíjí, pokud používáte 20 W nabíječku.

Při testování rychlosti nabíjení byla využita 18W Apple nabíječka od modelu iPhone 11 Pro, a zde jsou výsledky:

  • za 15 minut - 15 %
  • za 30 minut - 43 %
  • za 45 minut - 64 %
  • za hodinu - 77 %
  • 100 % nabití za 1 hodinu a 50 minut

    Zdroj:

    Sponzorované odkazy:




Publikováno: 08.01, 2021  Autor: Michaela Hnatkova   Téma: 
 

Hodnocení článku

Průměrné hodnocení: 0
Účastníků: 0

Zvolte počet hvězdiček:

Výborný
Velmi dobré
Dobré
Povedený
Špatné

Možnosti

K tomuto článku není možné vložit komentář.
Vzhled vytvořil Webdesign Dra-Go Copyright Œ 2007-2008. Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.12 sekund