I do české Sněmovny vtrhnul ozbrojený útočník. V prosinci byl obžalován

„Protestuji proti tomuhle systému,“ křičel 31letý muž, když jej policie vyváděla z parlamentu.

Do parlamentu se pokusil proniknout útočník

S ozbrojeným útočníkem mají zkušenosti i ochránci české Sněmovny. 30. ledna 2020 se přes ně mezi zákonodárce pokusil proniknout jednatřicetiletý muž. Podle informací televize CNN Prima NEWS byl před koncem roku obžalován.

„Protestuji proti tomuhle systému,“ křičel 31letý muž, když jej policie vyváděla z Parlamentu. Nyní čeká na soud. „Mohu potvrdit, že 16. prosince 2020 byla podána obžaloba na jednoho muže pro přečin vyhrožování a zločin násilí proti úřední osobě,“ uvedl obvodní státní zástupce pro Prahu 1 Jan Lelek.

Kromě toho, že policisty ohrožoval s nožem v ruce, u sebe měl i další nebezpečné předměty, a to druhý nůž a teleskopický obušek. „Osoba, která postupovala bezpečnostní kontrolu, aktivně zaútočila na policistu nožem. Podle mě byl policejní zákrok velice bravurní, rychlý a nedošlo ke zranění osob,“ řekl CNN Prima NEWS první náměstek policejního prezidenta Martin Vondrášek.

Podle Leleka pachateli v případě uznání viny hrozí trest šest měsíců až šest let. Hlavní líčení je u soudu naplánováno na začátek února.

Tagy: