Televizi s rolovací obrazovkou už umí. Mobil má následovat. LG Rollable

LG zahájilo letošní digitální ročník veletrhu CES 2021 svojí úvodní keynote. V ní jihokorejská firma představila hlavní novinky trendy v oblasti televizorů, domácích spotřebičů a chytré domácnosti. Lehce ovšem nastínila i budoucnost mobilních zařízení.

Video z konference je předkládáno tak, že si jej neznámá osoba pouští na dosud nepředstaveném mobilním zařízení s rolovacím výsuvným displejem. V zasunutém stavu má velikost běžného smartphonu, po vysunutí pomocí motorku se zvětší na úroveň zhruba osmipalcového tabletu. V samém závěru, kdy se šéf globálního marketingu LG Jin-hong Kim loučí s diváky, se po zasunutí obrazovky dozvíme i název hybridu – LG Rollable.

S velkou pravděpodobností půjde o další koncept zařízení s netradiční konstrukcí vyvíjený v rámci projektu Explorer. Z něj vzešel na podzim představený smartphone s vytáčecím displejem LG Wing a výrobce chce postupně vybudovat celou řadu netradičně řešených zařízení.

Technologii rolovacího displeje Jihokorejci úspěšně odzkoušeli na televizoru LG Signature OLED R, který představili na veletrhu CES 2019 přesně před dvěma lety. Do prodeje se televizor za dva miliony korun dostal až loni na podzim. Kdy se dočkáme kompletního představení prvního rolovacího smartphonu LG Rollable, není v tuto chvíli známo. 

Na zahajovací konferenci LG v rámci digitálního CES 2021 se podívejte zde:

Diskuze (32) Další článek: Mobil do ložnice neberte. Mi Smart Clock vás vzbudí a umí ovládat i jiné spotřebiče

Témata článku: LG, , , , , , , , Mobil, Obrazovka, Rollable, LG Rollable, LG Signature, Televizor, Mobilní zařízení