Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sportovní milionáři, kteří skončili na mizině: Becker, český brankář i boháč roku 1986

Autor: MALL.TV

Během sportovní kariéry si vydělali miliony, které si měli užívat ve zbytku života. Pro některá hvězdná  jména to nebylo dost a jejich obrovské jmění se jim rozsypalo. Podívejte se na případy šampionů - milionářů, kteří se ocitli na mizině v dalším dílu seriálu MALL.TV Noční můry sportovců.

Boris Becker (tenis)

Tenisem si vydělal přes 25 milionů dolarů, vyhrál 51 turnajů včetně šesti grandslamů, ale na pohodlný život po konci hráčské kariéry mu to zdaleka nestačilo. Boris Becker před třemi lety vyhlásil bankrot. Věřitelům a dalším partnerům dluží přes miliardu korun. Vše začalo kvůli nesplacené bankovní půjčce ve výši 92 milionů korun a následným penále. Z dluhové spirály se nedokázal vymotat a loni prodával i trofeje, které vyhrál.

Mike Tyson (box)

Četné aféry a soudy donutily boxerskou legendu v roce 2003 vyhlásit bankrot. Neuvěřitelný vývoj, když uvážíte, ještě v roce 1986 Tysona časopis Forbes označil za nejlépe vydělávajícího sportovce světa a jeho majetek odhadl na více než 400 milionů dolarů. Finanční situaci se snažil zlepšit světovým turné, během něhož v březnu 2011 poprvé zavítal i do Prahy.

Tady už není Čechmánkovo
Tady už není Čechmánkovo

Roman Čechmánek (hokej)

Jeden z nejúspěšnějších brankářů Roman Čechmánek, který chytal i v NHL a byl členem vítězného týmu v Naganu, si během hokejové kariéry vydělal desítky milionů korun. Se svým podnikáním se ale dostal brzy do problémů. Z minipivovaru a restaurace chtěl vytvořit rodinnou značku, jenže dlužil firmám, které pro něj stavěly. Rozvedl se a skončil na úřadu práce. Dostal se i před soud kvůli obvinění z podvodu. Ačkoliv viny byl několikrát zbaven, tahanice u soudu stále trvají.

Marion Jonesová (atletika)

Na přelomu tisíciletí patřila k největším atletickým hvězdám, z vrcholných závodů si pravidelně odvážela medaile, což se odráželo i na jejím ohodnocení. Byla považována za první milionářku mezi sprinterkami. V roce 2006 se ale nad trojnásobnou olympijskou vítězkou z olympiády v Sydney 2000 objevil dopingový stín. Následovala jedna rána za druhou. O tituly přišla, strávila půl roku ve vězení. Finančně padla také dolů, přišla o miliony dolarů, ztratila sponzory a musela prodat svůj vysněný dům, kde byl jejím sousedem basketbalista Michael Jordan.