Hlavní obsah

Změny v prioritách nebudou tolerovány. Blatný si kvůli očkování v SZÚ předvolá ředitele

– Praha
Novinky, Klára Beranová

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) si předvolá ředitele Státního zdravotního ústavu (SZÚ) kvůli očkování lidí, kteří nepatří do prioritních skupin. Uvedl to ve středu na tiskové konferenci po jednání vlády.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zdravotnictví Jan Blatný

Článek

Na kontroverze kolem očkování upozornil ve středu server SeznamZprávy, který uvedl, že mezi očkovanými v SZÚ jsou i úředníci nebo příbuzní pracovníků.

„Abych měl informace objektivní, předvolám si ředitele Státního zdravotního ústavu a budu chtít jasné vysvětlení. Musí to být jasným signálem, že nebude v žádném případě tolerováno, pokud někdo nebude dodržovat prioritizaci, tak jak je nastavená,“ sdělil Blatný.

Vakcínu na zdravotním ústavu dostali i úředníci

Koronavirus

Vakcínu mají dostávat mezi prvními zdravotníci a senioři. Blatný uvedl, že pokud došlo k tomu, že nebyla pravidla respektována, vyvodí z toho důsledky.

„A to včetně osobní zodpovědnosti lidí, kteří by s tím byli spojováni,“ dodal. Nevyloučil ani případné odvolání ředitele SZÚ.

Blatný o strategii a kontroverzích kolem přednostního očkování. TK po jednání vlády

Koronavirus

Kromě očkování v SZÚ vzbudilo v minulých dnech pozornost i to, že se mezi prioritně očkované dostala manželka královéhradeckého krajského radního pro zdravotnictví a bývalého dlouholetého primátora Hradce Králové Zdeňka Finka (Hradecký demokratický klub).

Vakcinace se Eliška Finková zúčastnila spolu s manželem, který je lékařem. Ani ona na to neměla podle v současnosti stanovených kritérií nárok, i když Fink v pondělí tvrdil, že hodlá pracovat jako dobrovolnice v budoucích očkovacích centrech.

Krajské hnutí ANO kvůli tomu žádá Finkovu rezignaci, ten vzkázal, že odstoupit nehodlá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám