Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Události

Babiš a Blatný představí rezervační systém na očkování, do Wu-chanu dorazí experti WHO

Nový ministr zdravotnictví Jan Blatný. foto:  Michal Šula, MAFRA

RANNÍ BRIEFING. Editoři serveru Lidovky.cz pro vás připravili přehled nejočekávanějších událostí dne. Co se bude dít?
  5:00

V 10:30 je v plánu tisková konference premiéra Andreje Babiše a ministra zdravotnictví Jana Blatného k představení centrálního rezervačního systému na očkování.

Do čínského Wu-chanu mají po odkladech dorazit experti Světové zdravotnické organizace, kteří chtějí přispět k objasnění původu koronaviru.

Německo bude při příjezdu z vysoce rizikových oblastí, kterou je i Česká republika, a také z regionů s výskytem zmutovaného koronaviru požadovat negativní koronavirový test.

V 10:00 začíná on-line diskuse s lídry oboru HoReCA (hotely, restaurace, kavárny) a se zástupci vlády na téma budoucnosti oboru v souvislosti s pandemií covidu. Zúčastní se exministr zdravotnictví Roman Prymula, prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek, garant projektu Moje restaurace za Asociaci malých a středních podniků a živnostníků ČR Luboš Kastner, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomáš Prouza, majitel Perfect Canteen Filip Sajler, ministryně financí Alena Schillerová a ministr obchodu Karel Havlíček.

Před budovou Českého rozhlasu Hradec Králové bude od 12:00 setkání s názvem Nechceme L. Xavera Veselého ve veřejnoprávních médiích, které pořádá Milion chvilek pro demokracii a Milion chvilek - Hradec Králové. Organizátoři chtějí vyjádřit svůj nesouhlas před budovu ČRo, odkud se bude vysílat jeho pořad „Xaver a host“. Na místě bude k podpisu petice.

Obvodní soud pro Prahu 1 se bude zabývat případem bývalých příslušníků StB, kteří jsou obžalovaní z toho, že vytrvalou šikanou donutili v rámci akce Asanace k emigraci rodinu Hyblerových.

Společnost Samsung Electronics představí on-line novou řadu mobilních telefonů Galaxy S21.

Kvůli pravidelné údržbě technologií bude od 14. ledna 23:00 do 15. ledna 05:00 uzavřen v Praze Bubenečský tunel. Objížďka je vedena po trase: Milady Horákové, Veletržní, Dukelských hrdinů, U Výstaviště, Partyzánská, Trojský most.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.