Ter Stegen vychytal Barceloně postup do finále, Bayern v poháru senzačně končí

Sport ČTK Sport, ČTK
Aktualizováno 14. 1. 2021 8:08
Německý brankář Marc-André ter Stegen pomohl dvěma klíčovými zákroky v prodloužení a následně dvěma chycenými penaltami v rozstřelu fotbalistům Barcelony do finále španělského Superpoháru. Katalánský velkoklub ve středečním semifinále v Córdobě porazil 3:2 na penalty San Sebastian, pro prodloužení skončil zápas 1:1.
Barcelona ve španělském Superpoháru
Barcelona ve španělském Superpoháru | Foto: Reuters

Ter Stegen se v končící nastavené třicetiminutovce blýskl dvěma zákroky proti potenciálním gólovým střelám střídajícího Adnana Januzaje a poté v rozstřelu zlikvidoval první dva pokusy hráčů San Sebastianu Jona Bautisty a Mikela Oyarzabala. Rozhodující penaltu proměnil střídající barcelonský hráč Riqui Puig, jenž se o zahrání pátého kopu před rozstřelem trenérovi Ronaldovi Koemanovi sám přihlásil.

"Vždycky se snažím hrát na sto procent. Jsem moc šťastný a hrdý na tým za to, jak jsme se snažili. Myslím, že jsme si to vítězství zasloužili," uvedl osmadvacetiletý Ter Stegen.

V normální hrací době poslal Barcelonu do vedení ve 39. minutě hlavičkou Frenkie de Jong. Šest minut po přestávce nizozemský záložník zahrál rukou v pokutovém území a z penalty vyrovnal Oyarzabal. V rozstřelu už ale španělský útočník na Ter Stegena nevyzrál poprvé po 16 proměněných pokutových kopech neuspěl.

Pouze z hlediště sledoval zápas hvězdný Lionel Messi, jenž má problémy se stehnem. Zatím není jasné, zda bude moci kapitán Barcelony nastoupit v nedělním finále v Seville, v němž se jeho tým střetne s vítězem dnešního semifinále mezi Realem Madrid a Bilbaem.

Bayern padl s druholigovým soupeřem

Fotbalisté Bayernu Mnichov senzačně vypadli z Německého poháru ve druhém kole na penalty s druholigovým Kielem. Lídr bundesligové tabulky a rekordman pohárové soutěže s 20 trofejemi přišel o výhru v nastaveném čase, v prodloužení už se gólově neprosadil a selhal v rozstřelu. V šesté sérii Marc Roca neproměnil, zatímco hrdina domácího Kielu Fin Bartels překonal reprezentační jedničku Manuela Neuera.

Bayern nastoupil bez pěti hráčů základní sestavy z posledního ligového zápasu i bez kanonýra Roberta Lewandowského a šéfa obrany Davida Alaby, ale postupně se oba na hřiště dostali. První pohárovou porážku se soupeřem z nižší soutěže po 17 letech však neodvrátili.

Ve druhém kole Německého poháru Bayern skončil poprvé po 20 letech. Hrdinové z Kielu se v únorovém osmifinále utkají s jiným druholigovým celkem Darmstadtem.

 

Právě se děje

Další zprávy