Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V bazilice svatého Petra a Pavla na pražském Vyšehradě se ve čtvrtek konalo poslední rozloučení s populárním filmovým režisérem Františkem Filipem, který zemřel ve věku devadesáti let na komplikace způsobené onemocněním covid-19.

Do paměti diváků se zapsal především seriály Chalupáři, F. L. Věk, Cirkus Humberto nebo komedií Tři chlapi v chalupě. Za svůj život natočil kolem 600 filmů a televizních pořadů. Legendární režisér získal roku 2017 Cenu Thálie.

Poslední rozloučení s Františkem Filipem

Vzhledem k opatřením proti šíření koronaviru se s legendárním režisérem přišla rozloučit především rodina. Nakonec ale dorazila i herečka Jiřina Bohdalová. Na poslední chvilky s tatínkem zavzpomínal jeho syn.

"Měl zdravotní problémy spojené s covidem, trvalo to čtyři dny, přestal trošku vnímat svět, maminka měla strach, aby doma neupadl, už je také starší, a tak paní doktorka rozhodla, že se mu zavolá sanitka a odveze ho do nemocnice, kde během tří dnů zemřel," řekl Super.cz režisérův syn.

"Chodil jsem za ním, kýval hlavou, že ho nic nebolí, poznával mě, i jsme spolu prohodili pár slov. Další den to bylo mnohem horší, oboustranný zápal plic a šlo to velice rychle, třetí den zemřel ve spánku." František Filip měl sice poslední rozloučení na Vyšehradě, ale uložen bude na Olšanských hřbitovech v rodinné hrobce.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám