Samsung Galaxy SmartTag: Díky téhle placičce už nikdy neztratíte klíče (nebo psa)

Poslední novinkou ze Samsung Unpacked je Galaxy SmartTag, drobný lokátor, který připevníte na objekty s vysokou tendencí se ztrácet (pes, klíče, kufr, peněženka, batoh...) a pomocí mobilu je snadno najdete. A funguje to i naopak – logo přívěsku slouží jako tlačítko, které po dvojitém stisknutí „prozvoní“ připojený telefon. Přívěsek s okolím komunikuje prostřednictvím Bluetooth LE (dosah až 120 m), energii obstarává vyměnitelná baterie typu CR2032, která udrží SmartTag při životě až 300 dní.

V mobilu se o správu lokátorů stará aplikace SmartThings, která pomocí modulu Find dokáže najít ztracený lokátor. Stačí jej v aplikaci označit jako ztracený, a jeho polohu (a také polohu věcí, ke kterým je lokátor připevněn) vám pomohou dohledat další uživatelé smartphonů řady Galaxy. Funguje to tedy podobně jako při vyhledávání ztracených hodinek nebo sluchátek

Rozměry Galaxy SmartTag činí 39 × 39 × 9,8 mm, hmotnost se zastavila na metě 13 gramů. Významným přídavkem je zvýšená odolnost IP53 či automatické ovládání domácnosti po stisku tlačítka. Při odchodu z tomu tak můžete jedním stiskem vypnout domovní osvětlení, televizi, termostat, apod. Do prodeje půjde SmartTag koncem ledna v černé a ve druhé polovině února v béžové barvě za 899 Kč.

Klíčové vlastnosti Galaxy SmarTag na videu:

Samsung souběžně oznámil i SmartTag+, který je navíc dovybaven technologií UWB, která umožní přesné směrové a prostorové vyhledávání pomocí telefonu s technologií UWB (např. nové Galaxy S21+ a Galaxy S21 Ultra). Jihokorejský výrobce jej uvede do prodeje v průběhu letošního roku.

Diskuze (20) Další článek: Nové Samsungy Galaxy S21 si nespletete. Mají originální design a 5nm procesory

Témata článku: Samsung, , , , , , , SmartTag +, Aplikace, Klíč, Přívěsek, Samsun, Pláč, Samsung Unpacked, Galaxy SmartTag +, Samsung SmartThings, Galaxy SmartTag, Pes, SMA, Dík