FORTUNA:LIGA - preview 15. kola

15.01.2021, 08:29, aktualizováno 17.01.2021, 08:43
Previews
Sparta se hodlá prát o druhé místo, aktuálně na něm trůní Jablonec a Letenští se na něj mohou dotáhnout, pokud porazí Baník Ostrava. Plzeň chce dát zapomenout na nepovedený podzim a leden otevřít triumfem nad Příbramí, Pardubice poměří síly s Českými Budějovicemi...
FK Pardubice - Dynamo České Budějovice  (neděle 14:00)
Čerstvý nováček z Pardubic přivítá svého předchůdce, budějovické Dynamo. Elán noviců však hraje prim před nabitými zkušenostmi, neboť Východočechům se zatím vede lépe. Zaskočí soupeře z jihu Čech i v přímém souboji?

Podzim vynikající, bude se v podobném duchu odvíjet také jaro? Pardubice v úvodních kolech příjemně překvapily a na vyvedený vstup by jistě rády navázaly. Kádr Východočechů navíc zůstal po kopě, přestože se Slavia dost snažila, aby ulovila brankáře Marka Boháče. Žádného svěřence koučů Jaroslava Novotného a Jiřího Krejčího pak kraje kalendářního roku nelimituje ani zranění.

V Českých Budějovicích si mohli pochvalovat pouze závěr již odehraných kol, neboť start ročníku Dynamo poněkud zaspalo. Jihočeši se každopádně mohou odrazit od vzestupné tendence formy, díky níž by ještě mohli promluvit do bojů o evropské poháry.

Na jaře se nicméně v Budějovicích již nebudou prohánět záložník Pavel Šulc s útočníky Mickem van Burenem a Lukášem Matějkou, kteří se po hostování vrátili do svých mateřských klubů. Kvůli zranění navíc proti Pardubicím možná nebudou hrát obránce Lukáš Skovajsa a forvardi David Ledecký s Karolem Mészárosem.
FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Boháč - Surzyn, Šejvl, Toml, Čelůstka - Jeřábek - Tischler, Hlavatý, Solil, Pfeifer - Petráň
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Drobný - Čolič, Talověrov, Králik, Kladrubský - Čavoš, Havelka - Ekpai, Javorek, Mršič - Brandner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.85 - 3.21 - 2.62
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FK Příbram - Viktoria Plzeň  (neděle 16:00)
Po tristním závěru podzimu se musí fotbalisté Plzně na jaře vzchopit, aby se vůbec dostali do evropských pohárů. Na úvod mají k rozehrání se výtečnou příležitost, neboť míří na hřiště předposlední Příbrami.

Muži od Litavky ale přeci jenom mohou na závěr podzimu vzpomínat lépe než na jeho předchozí průběh. Poslední dva zápasy sice prohráli, předtím ovšem čtyřikrát v řadě nenašli přemožitele. Na domácím hřišti dokázali těsným rozdílem zdolat Mladou Boleslav a Zlín, na venkovních hřištích zremizovali v Brně a Olomouci.

Viktoriáni jsou na tom podstatně hůře. Bilance v sedmi posledních utkáních? Jedno jediné vítězství, byť spektakulární ve výši 7:0 s Teplicemi. Jinak ale získali jediný bod v Českých Budějovicích, porážkami skončily její střety se Zlínem, Karvinou, Jabloncem, Slováckem a naposledy i Slavií. V souboji loňského mistra s vicemistrem rozhodl o těsném vítězství sešívaných v první půli Stanciu.

"Vnímám to jako logickou součást toho, v jak ambiciózním klubu mám možnost pracovat a zároveň jako daň za podzimní výsledky, které nebyly dobré. Snažím se být disciplinovaný a v rámci toho příliš nevnímat mediální věci. Možná to lze nazvat mediální dietou. Potřebuji mít na hráče čistou optiku. Ale samozřejmě úplně se tomu nevyhnete, to je jasné. Konstruktivní kritiku přijímám, nemám s ní problém. Vlastně vás i posouvá dopředu," říká Adrian Guľa k tomu, že velkou částí fanoušků je zpochybňována jeho schopnost vést tým.

Ve vzájemných zápasech poslední dobou jednoznačně dominuje Plzeň. Ta v předchozích třinácti zápasech desetkrát zvítězila a třikrát remizovala. Naposledy v únoru porazila svého soka 4:0, přičemž hlavní zásluhu na tom měl Pavel Bucha, jenž vsítil hattrick a asistoval na Kalvachovu branku.

Na straně Středočechů je v ohrožení start Corteze a Kingueho, u hostů visí otazník nad Ba Louou, Beauguelem, Čermákem a Havlem. Tato čtveřice by tak za postranní čarou doplnila Kopice s Hybšem.
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Kočí - Nový, Tregler, Vilotič, Cmiljanovič - Pilík, Hájek, Zorvan, Rezek, Vávra - Voltr
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Hruška - Limberský, Hejda, Brabec, Kovařík - Bucha, Kalvach - Kayamba, Šulc, Mihálik - Ondrášek
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.85 - 5.04 - 1.37
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Baník Ostrava - Sparta Praha  (neděle 18:30)
V tabulce je sice dělí sedm bodů a pět míst, situace mezi Baníkem a Spartou ovšem není tak jednoznačná, jak by se mohlo zdát. Jednak mají Ostravští utkání k dobru, jednak v poslední době se její výsledky minimálně rovnají těm letenského celku.

Když na konci září nedokázali Slezané zdolat Teplice a následně nestačili ani na Slavii, vypadalo to s jejich pohárovými nadějemi bledě. Jenže koronavirová přestávka jim skutečně přišla k duhu. Po ní se totiž rozjeli a během šesti utkání ztratili jen při domácí remíze s Olomoucí. Naposledy si den před Vánocemi odvezli těsný úspěch z Brna, kde vyhráli 0:1 díky Azevedově penaltě ze závěru první půle.

"Věříme, že jsme dobře připraveni. Hráči se těší, těšíme se i my, máme kvalitního soupeře na úvod. Prestižní utkání se správnou motivací, věřím, že máme šanci, abychom uspěli. První utkání jsou vždy trochu specifická, jak to bude vypadat, možná je to trošku neznámá a taky dost očekávání," říká kouč Luboš Kozel.

Sparťani naopak před měsíčním přerušením soutěže drželi prvenství v tabulce, jenže pak se jejich výsledky zadrhly. Ze sedmi klání hned třikrát prohráli a jednou remizovali, a to v posledním utkání s Libercem. S ním v bláznivém zápase dokonce zaostávali po Marově penaltě, nicméně krátce po návratu ze šaten zachránil alespoň remízový výsledek nejlepší střelec Juliš.

"Naším problémem byla přípravná fáze a zakládání útoků. Dělali jsme triviální chyby, které mi jako trenérovi vadí nejvíc. Z takových ztrát jsme potom dostávali góly. Slabší soupeři v české lize naše chyby nepotrestali. Plzeň, Slavia a soupeři v Evropě to ale trestali. Snažili jsme se na tom zapracovat. Otázka je, jaké budou terény a jestli nebude potřeba hru zjednodušit," zamýšlí se Václav Kotal.

Zatímco v dobách před sestupem dával Baník Spartě pořádně zabrat, nyní jsou vzájemné zápasy převážně v režii Pražanů. Ten předchozí v červnu ovládli až po boji 3:2, a to díky dvěma Hložkovým a jedné Kozákově trefě, proti nimž byly zásahy Potočného a Kuzmanoviće málo. Celkově vzato v posledních sedmi soutěžních kláních Sparta šestkrát zvítězila a jednou remizovala, to vše dokonce s pěti čistými konty.

Domácí tým bude postrádat zraněného Jurošku a zřejmě i Šašinku, na straně hostí absentují disciplinárně potrestaní Krejčí II, Pavelka a Souček. K nim je třeba připočítat ještě Čelůstku, Hložka, Štetinu a Wiesnera, do toho je v ohrožení i start Karlssona, Plavšiće, Karabce a Trávníka.
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman - De Azevedo, Jánoš, Tetour, Kaloč, Holzer - Zajíc
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Nita - Vitík, Plechatý, Hancko - Vindheim, Sáček, Dočkal, Polidar - Minčev, Juliš, Ladislav Krejčí I
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.10 - 3.32 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SFC Opava - Fastav Zlín  (sobota 14:00)
S množstvím nových hráčů vyběhnou Opavané do zápasu proti Zlínu. Zatímco Slezané potřebují sbírat body od samého začátku, hosté se v následujících týdnech a měsících chtějí soustředit především na práci s mladými hráči.

Domácí celek k nelibosti vlastních příznivců uzavírá ligové pole, ovšem na jaře hodlá se svojí neutěšenou pozicí něco dělat. Kádr Opavy tak posílilo hned několik hráčů. Po roce a půl se do SFC vrací útočník Tomáš Smola, jemuž by ze zálohy měli střelecký servis připravovat Patrik Hellebrand, Aleš Nešický, Lukáš Kania či Jiří Kuhánek. Vedle Smoly se chce v útoku probít také Tomáš Čvančara, obranu má zase vyztužit David Březina a konkurenci na brankářském postu zvyšuje Tomáš Digaňa.

Všechny uvedené tváře by rády v sobotu zlomily nepříznivou sérii. Slezané totiž v nejvyšší soutěži nevyzráli na Zlín již přes sedmnáct let. "Tyto statistiky mohou být pro nás strašákem. My je ale negativně nebereme. Naopak, jsme dobře připraveni a věřím, že v sobotu vyhrajeme a ty to černé série zlomíme," řekl odhodlaně někdejší záložník hostů a současný hráč Opavy Lukáš Holík.

V Baťově městě panoval přes vánoční svátky relativní klid. Kádr po vypršení smlouvy opustil pouze útočník Pavel Vyhnal, z hostování se pak k řece Dřevnici vrátili Martin Matondo Ngimbi s Adamem Tkadlecem. Ve zbývající části sezony by Moravané rádi učinili krok směrem k omlazení a jisté přestavbě mužstva.

Důvody, k jakému cíli se Zlín upíná, vysvětlil trenér Bohumil Páník. "Vyšší příčky nám dávno utekly, díváme se především pod sebe. Pouštíme na hřiště mladé hráče a tím začíná postupná přestavba," potvrdil zkušený kouč.
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Fendrich - Žídek, Kulhánek, Březina - Mondek, Tiéhi, Nešický, Hellebrand, Helešic - Smola, Holík
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Buchta, Simerský, Procházka - Cedidla, Conde, Hlinka, Janetzký - Dramé, Poznar, Jawo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.78 - 3.23 - 2.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Mladá Boleslav - Zbrojovka Brno  (sobota 14:00)
Mladá Boleslav zahájí jarní očistu soubojem s jiným zklamaným mužstvem z konce tabulky. Do středních Čech totiž dorazí brněnská Zbrojovka, která se podobně jako domácí snažila být aktivní na přestupovém poli. Vzájemný střet naznačí, jak byly obě strany v posilování úspěšné.

Zatímco trápení Příbrami, Brna či Opavy se očekávalo již před startem ročníku, Mladá Boleslav původně aspirovala na mnohem vyšší mety. Jenže místo boje o evropské poháry narazili Středočeši do mnohem krutější reality. Celek z města automobilů se trápil od samého začátku a ku prospěchu věci zatím nebyla ani výměna trenéra. Proto Boleslav tone ve stejných vodách jako zbylé tři zmíněné kluby.

Zlepší se situace Středočechů na jaře? "Pořád věřím, že tým má kvalitu a sílu, aby se ho přímý boj o záchranu do posledních mistrovských kol netýkal. Byl bych rád, kdybych k tomu mohl pomoct i na hřišti," uvedl optimisticky záložník Marek Matějovský, který se po dlouhé pauze konečně pomalu vrací na trávníky. Nově bude ve stejném dresu potkávat obránce Radima Řezníka a záložníky Ladislava Takácse s Tomášem Malínským a Milanem Jiráskem.

Také Brňané chtěli přes pauzu posilovat, nicméně vytouženého útočníka kouč Richard Dostálek zatím nezískal. Do Králova Pole tak dorazili alespoň středopolař Jiří Texl či zadák Timotej Záhumenský, avšak velkou vzpruhou by měl být návrat odchovance Luďka Pernicy, který má po zkušenostech z Jablonce a Plzně za úkol zpevnit vetchou obranu Zbrojovky.

"Flintu" však nadále brzdí množství zraněných plejerů. Mimo hru zůstávají útočníci Jakub Přichystal s Antonínem Růskem, záložník Adrián Čermák a stoper Lukáš Kryštůfek. "Příští týden by měl začít s tréninkem Zoran Gajić, který se zranil v posledním utkání podzimu. Jinak nás trápí spíše drobnosti. Sestavu už v hlavě mám, takže vyčkáme, jak nám do ní případně promluví testy," naznačil Dostálek.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Šeda - Řezník, Tatajev, Křapka, Preisler - Jirásek, Janošek - Graiciar, Budínský, Ladra - Jiří Klíma
Zbrojovka Brno - pravděpodobná sestava:
Šustr - Moravec, Dreksa, Šural, Záhumenský - Štepanovský, Sedlák, Vaněk, Pachlopník, Fousek - Hladík
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.49 - 3.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Slovácko - MFK Karviná  (sobota 16:00)
Čtyři příčky, avšak jen jeden bod dělí před vzájemným zápasem fotbalisty Slovácka a Karviné. Oba tyto celky zatím v sezoně dělají dobrý dojem, vítěz se nyní může přiblížit účasti v evropských pohárech.

Jihomoravané zakončili podzimní část výtečně, když se dokázali vzpamatovat ze tří nevýher a nakonec získali z posledních dvou utkání šest bodů. Nejprve čtyřmi góly zostudili vicemistra z Plzně, den před Vánocemi ovládli poměrem 2:3 i přestřelku s Mladou Boleslaví. Na Klímovu trefu tam zareagovali Kliment, Jurečka a Daníček, Škodova trefa v závěru už na výsledku nic nezměnila.

To pro Karvinou je naopak škoda, že si v posledním předvánočním kole nedokázala poradit s nováčkem z Pardubic. Jinak totiž během prosincového programu zdolala Plzeň či remizovala s Jabloncem a vítězství by bylo sladkou třešničkou na nadmíru povedeném podzimu.

Vzájemná utkání jsou v poslední době zakončena výhrami Slovácka. To vyhrálo už čtyřikrát v řadě, pokaždé výsledkem 2:0. Na začátku června se tak stalo v Uherském Hradišti po zásazích Havlíka a Daníčka.

Domácí tým nemůže pro utkání počítat s Ciciliou a Tomičem, naopak hosté pravděpodobně mohou nastoupit v plném složení.
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Nemrava - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Havlík, Sadílek - Petržela, Kohút, Navrátil - Kliment
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Bolek - Santos, Dramé, Šindelář, Twardzik - Mangabeira - Mikuš, Ostrák, Qose, Bartošák - Papadopulos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.78 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905  (sobota 16:00)
Liberec nabral na podzim zkušenosti v pohárové Evropě a na mezinárodní pole se chtějí Severočeši znovu vrátit. Cestu za postupem do evropských soutěží zahájí Slovan utkáním proti Bohemians, jejichž cíle jsou přece jen o něco skromnější.

Ani tentokrát nezůstal kádr Liberce pohromadě. defenzivní řady opustil Taras Kačaraba, zálohu pak Jakub Hromada a v útoku již nepomůže Júsuf Hilál. Všichni se samozřejmě přesunuli do Slavie. Opačným směrem ale zamířil jiný stoper Ondřej Karafiát, zálohu zase posílil záložník Michal Faško. Nakupování však nemusí být konec, ostatně kouč Slovanu Pavel Hoftych naznačil, že jeho celek potřebuje především na kraji záložní řady zesílit.

Hoftych svému mužstvu i po změnách věří. "Chtěli bychom navázat na závěr podzimu, kdy se nám podařilo dotáhnout do závěsu za čelo. Vloni nám zachutnaly poháry a budeme se snažit, abychom byli ve hře. Zažili jsme krásný podzim, užili jsme si to. Byla to krásná zkušenost, samozřejmě i včetně spojení s financemi pro klub. Uděláme vše pro to, abychom se porvali a pořád cítili možnost v Evropě se znovu objevit," řekl sebevědomě.

Bohemians se v prvé řadě chtějí co nejrychleji vzdálit od sestupových pozic, až poté by "Klokani" mohli pošilhávat po lepších výsledcích. Trenér Luděk Klusáček má na rozdíl od Pavla Hoftycha k dispozici téměř totožný materiál jako na podzim. Pouze do defenzivy přibyli Daniel Kosek s Radkem Lehovcem. V Ďolíčku dál zůstávají kvalitní útočníci Matěj Pulkrab s Tomášem Necidem, kteří se pokusí být produktivnější.

Ze všech ligových účastníků zahájili Pražané přípravu jako poslední. "Já chtěl začít ještě později, ale v tabulce je situace taková, jaká je. Jaro bude hrozně dlouhé, ke konci toho hráči budou mít hlavně po psychické stránce dost. Takže každý den, který mají navíc, je důležitý," uvedl Klusáček, jehož několik svěřenců se přes vánoční svátky dalo zdravotně do pořádku. Například stoper Lukáš Pokorný ale absentuje i nadále. Liberec zase bude postrádat vykartovaného středopolaře Michala Sadílka.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Ngyuen - Jugas, Tijani, Mikula - Koscelník, Chaluš, Mara, Fukala - Pešek, Rabušic, Mosquera
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Le Giang - Dostál, Bederka, Hůlka - Vaníček, Vacek, Jindřišek, Hronek, Vodháněl - Pulkrab, Necid
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.30 - 4.34
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slavia Praha - Sigma Olomouc  (sobota 18:30)
Lídr soutěže Slavia se v novém kalendářním roce poprvé představí v zápase proti olomoucké Sigmě. Obě strany barikády mají za sebou nepříjemnou zkušenost s koronavirem, nicméně v nástupu k sobotnímu duelu by jim nic nemělo bránit.

Šestibodový náskok na čele tabulky Slavii rozhodně neuspokojuje. Sešívaní se chtějí nadále zlepšovat, a proto do svých řad přivedli jednoho z nejlepších ligových stoperů Tarase Kačarabu. Vytouženou posilou na pravý kraj obrany se stal dánský reprezentant Alexander Bah. Z hostování se do Edenu vrátili Jakub Hromada s Júsufem Hilálem a Mickem van Burenem, naopak kvůli malému vytížení odešli alespoň na čas jinam Ondřej Karafiát, Daniel Kosek, Ladislav Takács a Tomáš Malínský.

Trenér Jindřich Trpišovský už se restartu soutěže nemůže dočkat. "Jsme rádi, že se bude zase hrát, pro všechny je to určitě lepší než celý leden a únor trénovat. Čím víc zápasů, tím lépe. První dva měsíce nám budou rychleji ubíhat, pro všechny je to příjemnější než trénovat na sněhu nebo létat někde po horách. Jediné mínus a otazník je samozřejmě stav hracích ploch. Jednak jde o to, jak vypadají teď, druhá věc je, v jakém stavu budou po několika zápasech. Jinak jsou samozřejmě všichni hráči, trenéři, fanoušci i lidi v klubech rádi, že se hraje," uvedl.

Do přípravy Pražanů citelně zasáhly pozitivní případy koronaviru, takže zůstává otázkou, v jaké kondici se hráči nacházejí a s jakou sestavou vlastně Trpišovský proti Sigmě vyrukuje. Jistě si ale odpočine Lukáš Masopust, který si kvůli čtyřem žlutým kartám v sezoně musí odpykat disciplinární trest.

Také Olomouc se potýká s nástrahami nepříjemné nemoci, přesto "zdravá" část Hanáků na rozdíl od většiny jiných mužstev odcestovala v uplynulých dnech za přípravou do zahraničí. Na Maltě se Sigma chystala již bez Šimona Falty, který přestoupil do Viktorie Plzeň. I bez něj chce ale kouč Radoslav Látal vydržet na předních pozicích v tabulce až do závěru ročníku.

Podobně se vyjádřil též sportovní manažer Olomouce Ladislav Minář. "Máme to rozjeté výborně, ale liga je tak vyrovnaná, že za dva zápasy můžeme spadnout níž a pak bude těžké se škrábat nahoru. Na podzim mě uspokojilo pořadí, ale body už méně, měli jsme mít minimálně o tři více," řekl.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Bah, Kúdela, Zima, Bořil - Oscar, Stanciu - Sima, Lingr, Provod - Kuchta
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Mandous - Sladký, Hubník, Poulolo, Zmrzlý - Hála, Houska, Greššák, Breite, González - Nešpor
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.51 - 10.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Teplice - FK Jablonec  (pátek 18:00)
Výkop jarní části tuzemské nejvyšší soutěže obstarají dva celky ze severu Čech. Do lázeňských Teplic, které chtějí započat úspěšnější etapu historie klubu, přijede favorizovaný Jablonec.

Dlouhotrvající výkonnostní pokles Teplic vygradoval na podzim odvoláním kouče Stanislava Hejkala. Jeho nástupci Radimu Kučerovi se v první řadě povedlo mužstvo povzbudit, na jaře pak má "Skláře" dovést k pohodlné záchraně. "Musíme sbírat body, aby závěr sezony nebyl v hektice. Jablonec v závěru podzimu působil velmi dobrým dojmem, byl v herní i výsledkové pohodě. Teď se mu dva zápasy v přípravě výsledkově nepodařily, ale to je hodně zavádějící. Kvalita v tom týmu stoprocentně je, čeká nás druhý celek tabulky, takže doopravdy těžké utkání. Ale chtěl bych, abychom domácí zápasy zvládali a nerozdávali body. Jablonci nic nedarujeme," prohlásil před pátečním soubojem lodivod domácích.

Hostům z Jablonce skutečně nevyšla krátká zimní příprava zcela podle představ, neboť nestačili na Dynamo Drážďany ani pražskou Duklu. Druhým dechem je třeba dodat, že přípravná utkání nemívají úplně vypovídající hodnotu. Pro mužstvo ze Střelnice bude klíčové, aby se rozpomnělo na vyvedený závěr podzimu, díky němuž přečkalo vánoční svátky na skvělém druhém místě v tabulce.

Kouč hostů Petr Rada nicméně zůstává nohama na zemi. "Umístění nás samozřejmě těší, ale čeká nás ještě 20 zápasů, takže bych nedělal žádné předčasné závěry. Sparta a Plzeň ale i další kluby udělají nějaké strategické věci a budou se chtít dostat zpátky tam, kam patří. Věřím, že my jsme dobře připraveni. Budeme chtít navázat na podzim, ač to na současných terénech bude horší," uvedl.

Jablonec po podzimu opustili útočně ladění Tomášové Ladra s Čvančarou, na sever Čech se naopak přestěhoval talentovaný záložník Tomáš Smejkal. Na Střelnici se z hostování vrátil také útočník Dāvis Ikaunieks. V Teplicích nebude moci Rada využít vykartovaného stopera Jakuba Martince, kvůli zranění pak absentuje univerzál Vojtěch Kubista.

"Skláře" v uplynulých dnech limitoval koronavirus, na páteční střetnutí by již ale měli být všichni hráči k dispozici. Představit by se tedy mohly i nové tváře, kterými jsou zkušený obránce Ondřej Mazuch či další dvě mladší posily do zadních řad Šimon Gabriel a Ruben Droehnle. Na testech nakonec uspěl také útočník Martin Macej.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.24 - 3.46 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha13112036:435
2.FK Jablonec1492326:1529
3.Sparta Praha1391329:1828
4.Sigma Olomouc1457220:1522
5.FK Pardubice1464415:1522
6.1. FC Slovácko1363423:1521
7.Baník Ostrava1263318:1021
8.Slovan Liberec1363420:1521
9.Viktoria Plzeň1462628:2120
10.MFK Karviná1455414:1820
11.Fastav Zlín1351715:1716
12.FK Teplice1451816:2816
13.Dynamo České Budějovice1336417:2215
14.Bohemians Praha 19051342716:1814
15.FK Mladá Boleslav1423916:289
16.Zbrojovka Brno1423912:279
17.1. FK Příbram1323810:289
18.SFC Opava1213810:276

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1121)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele