Samsung blíže představuje 108MPx fotočip ISOCELL HM3 z Galaxy S21 Ultra

Samsung na svém blogu detailně odhalil novou generaci 108MPx snímače ISOCELL HM3, který se dostal již do modelu Galaxy S21 Ultra. Jedná se o snímač s velikostí 1/1.33", který je osazen 0.8μm pixely. Oproti předchozí generaci rozšířil Samsung u snímače dynamický rozsah a vylepšil ostření. Nově se o něj stará Super PD autofocus, který má být až o 50 % přesnější a také má lépe ostřit v šeru nebo při focení pohybujících se objektů.

Díky Smart ISO Pro vylepšil Samsung kvalitu fotek pořízených za horšího osvětlení. Snímač pořídí v jednu chvíli dva framy, jeden s vysokým a druhý z nízkým ISO, které spojí dohromady v jednu 12bit fotografii, na které není tak výrazný šum. Snímač má o 50 procent lepší světelnou citlivost a i nadále v základním režimu kombinuje devět pixelů do jednoho (tzv. nonapixel binning). Snímač ISOCELL HM3 je aktuálně ve velkovýrobě, jako první jej nabízí Galaxy S21 Ultra.

Rekapitulace nový Samsungů řady Galaxy S21:

Zdroj Samsung News

Diskuze (1) Další článek: Českým divákům na YouTube se loni nejvíc líbila reklama T-Mobilu

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, Focení, Generace, Super PD, F +, Samsung News, Samsun, ISO