Hlavní obsah

První rolovací smartphone od LG se umí proměnit v tablet

Novinky, bri

Výrobci chytrých telefonů se v posledních měsících předhánějí, kdo nabídne zajímavější chytrý telefon se skládací konstrukcí a ohebným displejem. Společnost LG má nicméně větší ambice, chce na pulty obchodů uvést prvotinu s rolovací obrazovkou. Přesně takový prototyp představila minulý týden v rámci veletrhu CES.

Foto: archív výrobce

Novinka zatím nese kódový název LG Rollable

Článek

Novinka vypadá na první pohled jako obyčejný smartphone. Hlavní rozdíl poznáte, když přístroj budete držet v režimu na šířku. Delší bočnice se totiž dovede posunout tak, aby zvětšila obrazovou plochu. Dotyková obrazovka se jednoduše vyroluje směrem nahoru.

V praxi díky tomuto řešení máte v kapse kompaktní telefon, který se ale jak mávnutím kouzelného proutku promění na zařízení o velikosti počítačového tabletu. LG slibuje, že novinka se v prodeji objeví ještě letos, bližší informace ale budou oznámeny později.

Televizory už existují

Připomeňme, že rolovací obrazovky nejsou ve světě elektroniky ničím novým, jen se zatím nepoužívaly u smartphonů. Již v roce 2018 LG ukázalo první televizor, který se sroluje jako list papíru.

Na první pohled si sice většina uživatelů může myslet, že jde o obyčejnou obrazovku s úhlopříčkou 65 palců (150 cm). Ale výjimečnost odhalíte ve chvíli, kdy přístroj vypnete.

BEZ KOMENTÁŘE: LG Signature OLED TV RVideo: LG

OLED panel je totiž ohybný a dokáže se automaticky srolovat do svého podstavce. Podobně jako kdybyste zatočili list papíru. Díky tomu se na obrazovku zbytečně nepráší ve chvíli, kdy ji nepoužíváte.

Unikátní technologie má i další přednosti. Obrazovku je možné rozvinout v různých poměrech stran – buď 21:9, nebo 16:9. Díky tomu se při sledování různých filmů nemusí obtěžovat s černými pruhy podél spodní a vrchní strany, které jsou jinak pro běžné TV typické.

CES 2020: Budoucnost patří rolovacím televizorům. Stočí se jako list papíru

Hardware

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám