Ligue 1 - souhrn 20. kola

15.01.2021, 22:54, aktualizováno 17.01.2021, 22:55
Komentáře a souhrny
Jonathan David (© AFP)
PSG vyhrálo v Angers a jde do čela tabulky, kde zůstává o skóre před Lille, které si poradilo s Remeší. Lyon nečekaně podlehl FC Metz. AS Monaco si v Montpellieru zahrávalo, z tříbrankového náskoku ale dokázalo třetinu uhájit a bere další výhru. Stejně je na tom Rennes, které zvítězilo v Brestu, naopak Marseille překvapivě nestačila na Nîmes. Tři body oslavily také Bordeaux nebo Štrasburk, Lens se rozešel smírně s Nantes...

Olympique Lyon - FC Metz 0:1

17.01.2021 21:00

Góly: 90. Aaron Leya Iseka

O velké překvapení se v rámci 20. kola francouzské nejvyšší soutěže postarali fotbalisté FC Metz, kteří vezou všechny body ze hřiště do té doby vedoucího Lyonu. Olympique díky tomu přišel o vedoucí pozici a na duo PSG, Lille ztrácí dva body. Výhru outsidera vystřelil až v poslední minutě Leya Iseka.

Boj o titul je ve Francii po delších letech hodně zajímavý a vedle hlavního favorita PSG se na špici pohybují Lille a Olympique Lyon. Jakékoliv zaváhání pak znamená propad tabulkou, což teď na vlastní kůži pocítili hráči Les Gones.

Lyon se proti Métám nezvykle trápil. Měl sice územní převahu, ale narážel na perfektně organizovanou obranu soupeře. Vůbec nejvážnějšími momenty prvního poločasu byly střela Ekambiho, kterou Oukidja dokázal vyrazit. Těsně před přestávkou pak zahrozily i Mety a od inkasované branky zachránil Lyon na brankové čáře obránce Marcelo.

Tuhá defenzíva ze strany Met pokračovala i po změně stran a Lyon si stále nevěděl rady. V 71. minutě orazítkoval tyč Cornet, ovšem brankář Oukidja se po balónu dokázal natáhnout. O pět minut později pak Lyon dokonce vstřelil branku, ale veškerá radost byla kvůli odmávanému ofsajdu zbytečná.

Lyon v závěru zápasu stupňoval tlak a neuvěřitelné šance spálili nejprve Slimani a po něm i Cherki. Příznivci domácích stále věřili, že se povede vstřelit rozhodující gól, jenomže zapomněli na zadní vrátka a minutu před koncem jim připravil dokonalý šok Aaron Leya Iseka. Lyon nejprve přežil břevno Boulayi, ale krátce na to převzal kolmici Leya Iseka, obešel vyběhnutého brankáře Lopese a střelou do prázdné zakončil. Mety šokovaly vedoucí tým Ligue 1 a zvítězily 1:0.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Stade Reims 2:1

17.01.2021 17:00

Góly: 48. Jonathan Bamba, 90+1. Jonathan David - 36. Arbër Zeneli

Moc nechybělo a v boji o titul ztratilo Lille. Dogy měly s Remeší plné ruce práce, jako první inkasovaly a užuž to vypadalo, že ztratí. Nakonec ale díky gólu v 91. minutě v podání Jonathana Davida zvítězily 2:1 a na čele Ligue 1 mají shodný počet bodů jako PSG.

Lille doma hostilo soupeře, kterému se v posledních zápasech dařilo a že to domácí tým nebude mít jednoduché, nastínila i 8. minuta, kdy se do první větší šance dostal Mbuke. Jeho rána měla gólové parametry a kdyby byla o trochu přesnější, Maignan by neměl nárok. Poté sice Lille kontrolovalo hru, ale do větší příležitostí se nedostávalo.

Naopak, po centru Konana lehce líznul balón Arbër Zeneli a Remeš se na stadionu Pierra Mauroye ujala vedení. Závěr poločasu zase patřil domácím, ale bez gólového vyjádření.

Svěřenci Christophera Galtiera se dočkali až krátce po změně stran. Hosté chybovali v rozehrávce a Jonathan Bamba Rajkovićovu hrubou chybu okamžitě potrestal vyrovnávací brankou. Remeš se ale nenechala rozhodit a její ofenzíva se připomenula při nebezpečné střele Mbukeho, kterou tentokrát Maignan vytěsnil na rohový kop.

Remeš předvedla na severu Francie dobrý výkon a bod si zřejmě zasloužila, ovšem fotbalový osud to chtěl jinak. V první minutě nastaveného času vypálil Bradarić, Rajković balón vyrazil přesně před sebe a Jonathan David z dorážky rozhodl. Hosté sahali v Lille po cenném bodu, ale nakonec se vracejí s prázdnou.

Více informací k zápasu

FC Nantes - RC Lens 1:1

17.01.2021 15:00

Góly: 36. Imran Louza (pen.) - 81. Gaël Kakuta

Les Canaris šli do vedení zásluhou proměněného pokutového kopu, avšak v závěrečné desetiminutovce soupeř vyrovnal. Svěřenci Raymonda Domenecha tak připisují pátou remízu z posledních sedmi utkání. Naopak hosté po dvou porážkách zapisují alespoň bod.

Úvodní desetiminutovka byla z obou stran hodně opatrná. Vody se pokusil rozčeřit až ve 14. minutě Gaël Kakuta, jenže tahle střela mu hrubě nesedla. Ten samý hráč se pokoušel prosadit i v minutě osmnácté, leč s podobným výsledkem. Ve 25. minutě pálil Kalifa Coulibaly a v tomto případě chyběly pouze centimetry.

Ve 33. minutě odpískal sudí po faulu penaltu ve prospěch Lens. Gaël Kakuta si věřil, ale patrně dosud nechápe, jak je možné, že přestřelil svatyni Nantes. Za tři minutky došlo k totožné situaci na opačné straně hrací plochy. Akorát s tím rozdílem, že Imran Louza cílil přesně do levého dolního rohu, zatímco Jean-Louis Leca si vybral opačný kout - 1:0.

Do konce poločasu mohl Kakuta své zaváhání odčinit, kdyby měl mezi dvěma obránci větší prostor na zakončení. Po změně stran vyzkoušel jako první Lecovu pozornost Sébastien Corchia. V 73. minutě mohl Abdoulaye Touré zvýšit vedení svého týmu. Náskok však zůstal jednobrankový, což mohlo Kanárky mrzet v 81. minutě.

Tehdy totiž poslal Tony Mauricio do vápna famózní centr od rohového praporku, který zpracoval zcela neobsazený Gaël Kakuta a přízemní střelou odčinil svoje penaltové zaváhání - 1:1. Po tomto zásahu to vypadalo, že obě mužstva budou s remízou spokojená. Nantes se o čtvrtou výhru v sezoně pokusí za týden v Metách, Lens zajíždí v rámci dohrávky 9. kola na Stade Vélodrome v Marseille, a poté na Stade de la Licorne přivítá Nice.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Girondins Bordeaux 0:3

17.01.2021 15:00

Góly: 50. Ui-jo Hwang, 75. Paul Baysse, 87. Toma Bašić

Domácí tak pokračují ve velmi nepřesvědčivých výkonech, kvůli kterým se propadli až na čtrnáctou příčku. Les Girondins poosmé vyhráli, třebaže po celých dvacet kol bojují s nestálostí formy.

Už na úvod tohoto klání byly k vidění brankové příležitosti, avšak gólmani neměli problém zkrotit balony, které letěly jejich směrem. V 18. minutě musel Walter Benítez likvidovat pokus Yacine Adliho. Eventuální dorážku znemožnil svým skluzem Youcef Atal. Hodně aktivní byl především Hwang Ui-jo. Na svůj zápis do listiny střelců si ale musel počkat až do druhého dějství.

Vidět byl také Samuel Kalu, jenž krátce před odchodem do šaten po narážečce s Adlim minul zařízení. První gól se dostavil v 50. minutě. Adli si z pravého křídla seběhl do vápna, kde vymyslel přízemní přihrávku na jihokorejského kolegu, jenž z hranice malého čtverce překonal pravačkou Waltera Beníteze - 0:1.

Deset minut poté utekl Hwang Ui-jo domácím obráncům, aby v závěru akce vyslal na brankáře slabou střelu, která nepřekvapivě hostujícímu celku dvougólové vedení nezajistila. Následně mohl vyrovnat Amine Gouiri, kdyby se jeho hlavička nezastavila o tyč. Osmadvacetiletý rodák ze Seongnamu dále střílel i přihrával. V jednasedmdesáté minutě mohl z jeho pobídky těžit Nicolas de Préville, jenže o hodně přestřelil.

V 68. minutě Rémi Oudin sice skóroval, jenže při téhle dorážce stál v ofsajdu. Potom chtěl Costila překvapit Pierre Lees-Melou, avšak jednička ve službách Bordeaux se nenechala. V 75. minutě tak mohl Gassetův tým zvýšit na 2:0, když Oudin rozehrál z pravé strany roh. Centr se snesl na bližší tyč, kde hlavou neomylně zakončoval Paul Baysse. Pak ve vyložené šanci zase selhal Hwang Ui-jo.

Les Girondins se přeci jenom ještě jedné trefy dočkali. V 87. minutě předložil Amadou Traoré do ideálního prostoru pro Toma Bašiće, na jehož přízemní volej byl Benítez krátký - 0:3. Vítězný celek se příště může těšit na Angers. Les Aiglons zajíždějí na Stade de la Licorne, kde k domácím zápasům nastupuje Racing Lens.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - AS Saint-Étienne 1:0

17.01.2021 15:00

Góly: 29. Ludovic Ajorque

A to díky jedinému gólu, o který se postaral Ludovic Ajorque. Pro Racing to je už třetí vítězství v řadě, přičemž v těchto třech kláních nasázel sedm branek a ani jednu neinkasoval. Zato Les Verts po sedmizápasové sérii prohráli, i když nutno podotknout, že hned v šesti případech uhráli jenom remízu.

V 7. minutě se za obranu dostal Aimen Moueffek a Eiji Kawashima ho při zakončení nedovoleně atakoval. Sudí Antony Gautier ukázal na značku pokutového kopu. Rayd Boudebouz však svůj tým do vedení neposlal, protože přestřelil. Ve 12. minutě vymyslel Alpha Sissoko velmi špatnou malou domů, se kterou si však Jessy Moulin před dotírajícím útočníkem poradil. Následný lob z kopačky Ibrahimy Sissoka pak skončil na horní síti.

Rozhodující moment utkání se odehrál v 29. minutě. Kenny Lala poslal pěkný centr za obranu a Ludovic Ajorque zblízka zakončoval elegantně vnější stranou svojí levé nohy - 1:0. V jednačtyřicáté minutě prodloužil dlouhý aut Kennyho Laly za sebe Ludovic Ajorque a Jean Bellegarde hlavičkoval těsně nad.

V 60. minutě mohl po nedobrém odkopu pálit zpoza šestnáctky Adrien Thomasson. Jeho střelu tečoval Miguel Trauco tak, že Jessy Moulin mohl odrážet do bezpečí. Za deset minut střílel Jean-Philippe Krasso na bližší tyč, kterou si pohlídal Kawashima. Minisouboj těchto dvou hráčů se do závěrečného hvizdu opakoval ještě jednou. A znovu z něj vyšel vítězně japonský strážce štrasburské svatyně.

Ten nakonec dokázal potřetí v řadě udržet čisté konto, díky čemuž má Racing v tabulce už třiadvacet bodů. O další se pokusí za týden v duelu s předposledním Dijonem. AS Saint-Étienne, které má po dvaceti kolech pouze čtyřbodový náskok na barážovou příčku přivítá na Stade Geoffroy-Guichard v Derby du Rhône Olympique Lyon.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Stade Rennes 1:2

17.01.2021 13:00

Góly: 4. Franck Honorat - 7. Benjamin Bourigeaud, 77. Clément Grenier (pen.)

Les Rouges et Noirs díky tomu prodloužili sérii neporazitelnosti už na sedm zápasů. Po dvaceti kolech okupují pátou příčku. Ovšem s tím, že šestá Marseille má dva duely k dobru. Les Pirates naopak nenavázali na střetnutí s Nice či Lyonem a podesáté v sezoně prohráli.

Z časomíry utekly teprve necelé čtyři minutky a výběr Oliviera Dall’Oglia šel do vedení, když Franck Honorat po přihrávce z levého křídla nadvakrát překonal Romaina Salina - 1:0. Jenže tohle vedení vydrželo pouhopouhé tři minuty. Pak dostal Martin Terrier v šestnáctce moře prostoru na to, aby si počkal na kolegu Benjamina Bourigeauda, jenž mohl z bezprostřední blízkosti zakončovat do odkryté branky - 1:1.

Ve 24. minutě sice Steve Mounié nastřelil břevno, avšak i kdyby skóroval, branka by kvůli ofsajdu nemohla platit. V minutě osmadvacáté si ten samý fotbalista ofsajdovou hranu pohlídal, leč za Salinem opět zvonila branková konstrukce. Ronaël Pierre Gabriel vyslal zanedlouho střelu s dobrými parametry, jenže do cesty se jí postavil spoluhráč Irvin Cardona.

Krátce poté hlavičkoval v dobré pozici nad branku Nayef Aguerd. Do konce úvodního poločasu už ani jeden ze soupeřů nedokázal s výsledkem nic udělat. Romain Salin musel opět do akce v 57. minutě, kdy předvedl v rychlém sledu hned dva dobré zákroky. Po hodině hry o sobě dal vědět Eduardo Camavinga. Jeho rána o kousek minula zařízení.

V 73. minutě nakopl Honorat ve vlastním pokutovém území Adriena Trufferta a rozhodčí Buquet nařídil penaltu. Clément Grenier ji s velkým přehledem proměnil - 1:2. Za necelých deset minut mohl vyrovnat Steve Mounié. Tahle hlavička se mu ovšem hrubě nepovedla. A protože selhal i při své další příležitosti, může Rennes doufat v lepší výsledek i proti Lille. Brest zajíždí do Remeše.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Paris Saint-Germain 0:1

16.01.2021 21:00

Góly: 70. Layvin Kurzawa

Pařížané navázali na středeční triumf z Trophée des Champions proti Marseille, potvrdili roli favorita na půdě Angers, a byť svého soupeře nepřestříleli tak jako loni v říjnu o pět branek, posunuli se díky nejtěsnějšímu možnému vítězství dočasně do čela tabulky. O osudu utkání přitom rozhodl nečekaný střelec, premiérový zásah v této sezóně si zapsal Layvin Kurzawa.

Hosté každopádně nepředvedli vyloženě dechberoucí výkon. Vytvořili si sice možná větší počet slušnějších gólových šancí, očekávaně drželi více míč na svých kopačkách, avšak třeba v počtu střel na bránu se jim jejich soupeř rovnal. Po minulé porážce v Monacu ale ani nyní nevsítili svěřenci trenéra Stéphaneho Moulina ani branku a opět se museli smířit s nezdarem.

Pařížský brankář Navas se musel mít na pozoru už ve 2. minutě utkání, vyskakoval si na něj totiž Capelle, jeho pokus ovšem zlikvidoval. Na druhé straně se PSG poprvé výrazněji osmělilo až ve 22. minutě, a to prostřednictvím Mbappého, jenomže svou pravačkou balón nenasměroval do potřebných míst. Ve 27. minutě nemířil přesně ani jeho spoluhráč Paredes.

Ve druhém poločase přece jenom mužstvo kouče Mauricia Pochettina začalo v útoku navyšovat obrátky, ve 48. minutě levou nohou mínil změnit dosud bezgólový stav opětovně Mbappé, každopádně ani v tomto případě gólmana Bernardoniho napřímo nezaměstnal, neboť vypálil pouze do zámezí. Ani v 55. minutě poté Mbappé nezužitkoval slibný rychlý protiútok.

Rozhodující okamžik tohoto střetnutí přišel na řadu v 70. minutě. Florenzi unikl po pravé straně, vyslal centr do pokutového území, odkud chtěl vracející se Thomas dostat merunu do bezpečí, jenže protečoval ji v podstatě jenom na zadní tyčku, odkud z voleje prostřelil vše, co mu stálo v cestě, Kurzawa. Na vyrovnání se již Angers ve zbývajících pasážích hry nezmohlo.

Přitom v 51. minutě mohli být Les Scoïstes klidně těmi, kdo se mohl zkraje druhého dějství ujmout průběžného vedení, jenomže Dionyho hlavičku bravurně zneškodnil připravený Navas. Čím více se následně blížil konec utkání, tím více se domácí soustředili na bránění velmi cenného nerozhodného výsledku. PSG nicméně přece v ofenzívě nesušilo pusu.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Nîmes Olympique 1:2

16.01.2021 17:00

Góly: 85. Darío Benedetto - 55. Niclas Eliasson, 58. Niclas Eliasson

Už druhou ztrátu v řadě a celkově pátou od poloviny prosince loňského roku zaznamenali fotbalisté Olympique Marseille. Les Phoceéns tentokrát prohráli doma s posledním týmem soutěže Nimes, když na dvě slepené branky Niclase Eliassona odpověděl jedinou pět minut před koncem Dario Benedetto. Domácí zahrávali v prvním poločase pokutový kop, ale proměnit jej nedokázal Florian Thauvin.

Kdepak, Marseille není v optimální formě a znovu to potvrdila v souboji s posledním týmem soutěže. V ofenzívě se trápila, neproměnila penaltu a nakonec ve druhém dějství inkasovala rychlé dva góly, načež manko už nestihla dohnat.

V začátku zápasu sice držela balón častěji na svých kopačkách a dokonce měla první příležitost, ale Morgan Sanson jen prověřil Reyneta. Klíčový okamžik přišel po půlhodině hry, kdy zahrál v pokutovém území rukou Alakouch a sudí nařídil pokutový kop. Jenomže Florian Thauvin vůbec netrefil branku a tím symbolicky odstartoval velké trápení. Ještě v nastavení prvního poločasu varoval domácí defenzívu Eliasson a skvělým se zákrokem se vytasil i Pelé.

Každopádně byl to nakonec Eliasson, který se stal hrdinou celého zápasu. V rozmezí pouhých tří minuty od 55. - 58. minuty vstřelil dva góly a hlavní měrou srazil Phoceéns na kolena. Nejprve úspěšně tečoval ránu Alakouche a Pelé s tím nemohl nic dělat, krátce na to stál ve správný čas na správném místě a u vzdálenější tyče doklepával balón do prázdné branky.

Opařená Marseille ještě neházela flintu do žita, ale bylo jasné, že to bude mít hodně složité. Domácím se podařilo zdramatizovat utkání až pět minut před koncem, když se zpoza vápna střelou k tyči prosadil Dario Benedetto. Víc ale domácí nestihli a s posledním týmem Ligue 1 překvapivě prohráli.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - AS Monaco 2:3

15.01.2021 21:00

Góly: 64. Elye Wahi, 69. Andy Delort - 24. Kevin Volland, 35. Wissam Ben Yedder, 61. Wissam Ben Yedder (pen.)

V tomto souboji se jasně ukázalo, jak důležité je pro Monaco v posledních týdnech útočné duo ve složení Kevin Volland a Wissam Ben Yedder. Oba dva před tímto kláním zaznamenali dohromady šestnáct ligových branek, teď k tomuto svému společnému kontu připsali další tři, a výrazně tak pomohli ke skalpu Montpellieru, který tedy potvrdil, že je ve výsledkové krizi.

V určitě lepším rozpoložení před tímto kláním byli svěřenci trenéra Nika Kovače, kteří již nechali zřejmě definitivně zapomenout na neslavné tři porážky v řadě z prosince a urvali již svou čtvrtou výhru z posledních pěti duelů. Upevnili si tak své postavení na čtvrtém místě, přičemž druhému PSG a třetímu Lille se aspoň dočasně přiblížili na rozdíl pouhých tří bodů.

Tým kouče Michela Der Zakariana, který by rovněž rád usiloval o přední příčky, nepředvedl příliš povedený výkon, ostatně jako v předchozích pěti kolech, během nichž urval jenom dva body. Ani na šestý pokus se mu nepodařilo zvítězit, ba co hůře, opět se musel před svým soupeřem potupně sklonit. Především proto, že prohrával v průběhu utkání už o tři góly.

O ten první se postaral ve 24. minutě Volland, jenž tak od svého přestupu z Leverkusenu do Ligue 1 zaokrouhlil svůj gólový účet ve francouzské nejvyšší soutěži už na číslo deset. Poté, co Ben Yedder napálil nůžkami z šestnáctky břevno, se meruna odrazila právě k německému forvardovi, který svou dělovkou z voleje překonal marně zasahujícího gólmana Omlina.

O jedenáct minut později Monaco svůj náskok ještě pojistilo. Caio Henrique si na levé straně počkal na nejsprávnější okamžik, adresoval pak svůj centr na hranici ofsajdu balancujícího Ben Yeddera, který, ač otočen zády k brance, nasměroval míč hlavičkou ke vzdálenější tyčce. MHSC se z těchto dvou inkasovaných branek neoklepalo. A naopak inkasovalo ještě potřetí.

Opětovně se o změnu skóre postarali neúnavní Ben Yedder a Volland, kteří si balón rychle narazili, druhého jmenovaného v pokutovém území fauloval ve skluzu nedobře bránící Congré, a sudí Petit nařídil penaltu. K té se postavil monacký kapitán, který volil tvrdé zakončení po zemi a udělal moc dobře. Omlin zkrátka parádně umístěnou střelu nezastavil.

Od té chvíle jako by však ASM polevilo v koncentraci, a Montpellier se tak dostal během poměrně krátké chvíle na dostřel. Jenže na víc než na snížení pro něj negativního stavu se nezmohl. V 64. minutě přelstil střídající Wahi placírkou brankáře Lecomteho, o pět minut později skóroval též jeho spoluhráč Delort, jenž protečoval do brány Molletovu přihrávku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain20133444:1142
2.Lille OSC20126235:1542
3.Olympique Lyon20117239:1940
4.AS Monaco20113639:2936
5.Stade Rennes20106430:2236
6.Olympique Marseille1895426:1832
7.Angers SCO2093825:3130
8.Girondins Bordeaux2085723:2129
9.FC Metz2077621:1828
10.RC Lens1984729:2928
11.Montpellier HSC2084833:3528
12.Stade Brestois20821031:3626
13.Racing Strasbourg20721129:3223
14.OGC Nice1965822:2823
15.Stade Reims2056928:3121
16.AS Saint-Étienne2047920:3019
17.FC Nantes2039820:3218
18.Nîmes Olympique20431316:4115
19.Dijon FCO1928912:2614
20.FC Lorient19331320:3812
Zbývající zápasy
17.01. 15:00FC Lorient - Dijon FCO

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
Witcher

Reagovat
Seydou Doumbia

Souhlasím

Reagovat
Pyroman

OM Už se to sype, byl bych překvapenej, kdyby se nakonec vešli do top 5.

Reagovat
Israha

Vidím to na souboj o EL s Rennes a Monacem, ale nutno připustit, že z čtyřčlenného souboje o titul už je jen tříčlenný.

Reagovat
Israha

EDIT: Dobře, máš pravdu . Ten tým je v prdeli fyzicky (což nechápu, do dneška měli po Vánocích jen o zápas více než zbytek ligy, a sotva pletou nohama), průměrné Lens si je namazalo na chleba jak nic jen tím, že prostě běhali, a rozložili se i psychicky, už to přestává lepit i Thauvinovi, který oproti tomu zbytku vždy vládl relativní konzistencí výkonů. A AVB přestává tušit, co s tím dělat. Montpellier byl evidentně nějaký jednorázový pozitivní záchvěv, prapor individuální kvality tam už sotva drží nad hlavou jen Mandanda s Ćaletou-Carem.

Reagovat
Pyroman

Mě letos Lens hodně baví, prohrát s nima je určitě menší ostuda než s Nimes, ale dát za tyhle dva domácí zápasy jeden gól a to ještě po kiksu soupeře, to je teda na pováženou. Ukazuje se, že vám na podzim útok táhla hlavně forma Thauvina, jakmile to nejde jemu, zbytek nic neudělá: Payet je příšernej, Benedetto neproduktivní, Radonjič se ukopne jednou za 10 zápasů... Jestli přijde ten Milik, tak to bude upgrade, ale čekal bych spíš aspoň jednu posilu na křídlo, možná i jeden ofenzivní střeďák by se vám hodil.

Reagovat
Israha

Je to tak. Thauvin má v lize 6+7, to znamená přímý podíl na 50% gólů. Tomu se jen mírně blíží paradoxně Benedetto, který má 4+3 (a mohl mít klidně dvakrát víc, kdyby nebyl dřevěný v koncovce), zbytek nic. S Milikem na place by se teoreticky Benedetto mohl přesunout na kraj při zachování formace, a to už se jeví trochu nadějněji (včera to AVB zkusil, jen zapomněl, že Germain není hrot ). To však neřeší tu fyzickou nepřipravenost. Chápal jsem, že při té nerotaci pletli nohama, když se hrála každý týden LM a ještě byla vložená kola. Ale teď? Vypadají jak v poslední fázi sezony, tím pohybem a kondičkou.

Reagovat
Pyroman

S tou kondicí těžko říct, asi to souvisí s tím, že OM má přeci jenom ten kádr relativně starý. Jinak jsem četl, že máte kromě Milika zájem i o Boulayu z Metz.

Reagovat
Israha

Tak ze základní sestavy tam třicet a víc mají jen Álvaro a Payet. To není žádný starý kádr, kor když vedle ve Španělsku vidím, jak tam lítá 35letý Modrić zápas co zápas. Podle mě na to při trénincích prostě serou...krom Sakaie, který nehrál jeden jediný zápas v sezoně, pokaždé byl v základu a stejně tam v nastaveném čase vybojuje skluzem míč ve vápně soupeře, jde do kličky a zkouší vytvořit šanci. On je průměrný fotbalista, ale ten nezdolný přístup hrdiny z anime žeru . Metz jsem letos ještě neviděl, takže Boulayu nemůžu posoudit.

Reagovat
Seydou Doumbia

Boulaya technický dobře vybavený hráč, schopný hrát jak na křídle tak ve středu. Tam se mi líbil více, co jsem ho měl možnost sledovat tak má hodně dobrý střely ze střední vzdálenosti a umí rozdávat velký počet klíčových přihrávek pro své spoluhráče. Rozhodně jeden z nejlepších hráčů Metz v této sezoně.

Reagovat
Spikous

OT: nejaký fanúšik OM? O Morgan Sansona sa zaujíma Aston Villa a podľa všetkého je prestup na spadnutie. Nejaké info o tomto záložníkovi? :) Mne nehovorí to meno nič :)

Reagovat
Israha

V Marseille hrává v systému 433 nejčastěji na pozici nejofenzivnějšího ze záložní trojice. Má výbornou kondici, lítá celý zápas od vápna k vápně, vyváží míče, kvalitně zakončuje ze střední a větší vzdálenosti, má dobrý centr, v případě potřeby vypomůže i v obranné činnosti. Chybí mu konzistence výkonů (dokáže vypadnout z formy klidně na pár měsíců) a nevyniká kreativitou, takže pokud mu tam nespadne rána z dálky, většinou nepomůže s odemykáním pevnějších obran.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nice bych reálně viděl i na sestup, kdyby neměli nahráno na začátku sezony. Jako dostat doma od ne zrovna přesvědčivého Bordeaux tři branky je síla. Jsem rád že alespon Strasbourg se zvedá, má na víc

Reagovat
juninho8

Ako mohli dať Tik tak a Tino toľko gólov s takýmto zakončením to mi je záhada Snáď sa dostane k nejakému zakončeniu v druhej polke radšej Memphis

Reagovat
Seydou Doumbia

Memphis zatím neviditelný

Reagovat
juninho8

Celý ten výkon a tlak je len taký platonický. Bez nejakých tutoviek...

Reagovat
juninho8

Tak toto bola katastrofa... neschopnosť vypracovať si nejakú väčšiu šancu. A veľmi zlé rozhodnutia a zakončenie v tých polosanciach...a zaklincoval to Cherki ktorý si asi myslel že hrá basketbal a keď sa ho protihráč dotkne nechtom tak to sudi zapíska... trápna strata...

Reagovat
Seydou Doumbia

Lyon i tak měl solidní šance, hlavně v posledních dvacet minutách. Tam jak píšeš mělo přicházet lepší rozhodnutí. Golman hostů ale jinak MOTM. Méty mají šikovný hráče a i bez dvou zraněných ofenzivních hráčů dokážou hrát solidní fotbal, jejich pozice v tabulce bohužel není žádným překvapením. Každopádně pro nás úplně zbytečná ztráta, protože to měla být výhra.

Reagovat
juninho8

V prvom momente som bol aj dosť naštartovaný na ten offside pri našom góle. Aouar tam v podstate len stál ako solny stĺp...potom už z tých opakovaciek asi trochu ovplyvnil toho hráča ktorému to padlo na hlavu

Reagovat
Seydou Doumbia

Bohužel nasere. Na druhou stranu Lyon se může opět nakopnout hned v dalším utkání, kdy hraje derby.

Reagovat
Langi

tak Lopes se tim výběhem taky vyloženě vyznamenal...co to mělo z jeho strany bejt nechápu ještě víc...nešel proti míči, na zem, nic...zastavil metr před útočníkem a nechal se obejít...do toho tam měl ještě ten nezákrok v první půli, kdy to za něj Marcelo haluzem hasil na brankový čáře

Reagovat
juninho8

No to bol tiež skvost...to som akosi aj opomenul...ale máš pravdu. Nebol to zrovna ani Lopesov vydarený zápas. Som fakt veľmi zvedavý na ďalšie kolo. Je to derby tak by nemusela chýbať motivácia a snaha o odcinenie včerajšku.

Reagovat
REPLIKATOR

Lyon

Reagovat
Pyroman

To bylo kolo. Marseille i Lyon se doma ztrapní, PSG skoro v plné palbě sotva porazí Angers, ASSE jede do Štrasburku pomalu s juniorkou a Domenech s Nantes furt ještě neprohrál, neuvěřitelný.

Reagovat
Israha

A vítězný gól Lille, to byla taky brankářská paráda, ti ty tři body dostali darem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele