Hlavní obsah

Nová forma slasti aneb Naučte se oddalovat orgasmus

Novinky, Eliška Fischerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina žen si myslí, že intenzivní a vzrušující sexuální zážitek přichází ruku v ruce s orgasmem. Sexuální odborníci ale naznačují, že klíčem ke skvělému sexu je naopak oddalování orgasmu. Tento stav se nazývá edging a s ženským tělem dokáže hotové zázraky.

Foto: Profimedia.cz

Edging je skvělý pro všechny páry, které v poslední době bojují s nudou a stereotypem.

Článek

Už dávno neplatí, že by se páry spokojily s pětiminutovkami. Naopak, všeobecný trend zpomalování se dotýká také sexu, a tak se partneři s chutí oddávají pomalému, avšak neméně vášnivému milování. A právě se zpomalováním souvisí sexuální praktika jménem edging.

„Edging je sexuální praktika, která zpožďuje váš orgasmus, a tím pádem prodlužuje čas nutný k vyvrcholení,“ vysvětluje sexuální terapeutka Rachel Needleová.

V praxi to znamená, že se na pokraji orgasmu rozhodnete slastný okamžik oddálit. Je jedno, jestli během milování oddálíte orgasmus jednou nebo pětkrát, podstatné je pouze to, že to alespoň jednou dokážete.

Proč vyzkoušet edging?

Jak už bylo zmíněno, v první řadě je edging skvělý způsob, jak si s partnerem vychutnat pomalý a procítěný sex.

„Někteří lidé, kteří vyzkoušejí tuto sexuální praktiku, říkají, že jejich orgasmus je mnohem intenzivnější i příjemnější,“ tvrdí sexuální terapeutka Needleová a dodává, že edging zároveň zvyšuje touhu po orgasmu.

Pravdou zůstává, že edging také zlepšuje komunikaci mezi partnery. Vyplatí se, když páry o této sexuální praktice mluví, a především si slovně nebo řečí těla sdělí, že se blíží k orgasmu. V takový moment musí oba zpomalit a umožnit, aby k vyvrcholení nedošlo. Čím více partneři mezi sebou komunikují, tím lepší výsledek se dostaví.

Cviky, které vám pomohou k výraznějším sexuálním prožitkům

Zdraví

Další výhodou je, že edging přináší do ložnice trošku lehkomyslnosti. Tento způsob milování rozhodně není vážný nebo svázaný. Naopak, v mnoha případech připomíná hru plnou škádlení a nevázanosti.

Zároveň je edging skvělý pro všechny páry, které v poslední době bojují s nudou a stereotypem. Tato sexuální praktika je totiž kompromisem mezi klasickým sexem a experimentováním.

V neposlední řadě je edging ideální pro všechny ženy, pro které je vyvrcholení svazující. „Pokud se někdy cítíte ve stresu z toho, že pravý orgasmus nepřichází, edging zmírní tlak, který na sebe vytváříte. Jeho hlavním cílem je totiž orgasmus oddálit,“ vysvětluje sexuoložka Jessica O‘Reillyová pro Health.

Cervikální orgasmus vyžaduje určitou dovednost

Vztahy a sex

Jak vpustit edging do vaší ložnice?

„Edging můžete provádět během masturbace nebo při milování s partnerem,“ říká O‘Reillyová.

I když je jenom na vás, jak se dostanete na okraj vyvrcholení, existuje několik triků, se kterými zaručeně stisknete tlačítko „pauza“. Jakmile cítíte, že přichází orgasmus, zkuste zhluboka a pomalu dýchat. Následně zpomalte a naznačte partnerovi, aby vás následoval. Sama poznáte, kdy nastane čas, abyste se opět vrátila do akce.

„Když oddalujete orgasmus, věnujte pozornost tomu, co cítíte ve svém těle. Možná si všimnete větší intenzity ve svých slabinách, možná ucítíte slastný pocit po celém těle,“ říká Jessica O‘Reillyová.

V jednu chvíli už ale vyvrcholení nepůjde oddálit. „Většina párů tvrdí, že orgasmus po edgingu je mnohem silnější a rozkoš hlubší. Zároveň tento orgasmus může trvat mnohem déle,“ dodává O‘Reillyová.

Pokud chcete s partnerem vyzkoušet něco nového, a zároveň nemáte náladu na velké experimentování, edging by pro vás mohla být ideální sexuální praktika. Občas totiž není od věci, když partneři v posteli zpomalí a užívají si milování plnými doušky.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak zintenzivnit prožitky z orálního milování

Orální sex považuje mnoho žen za příjemnou součást předehry. Ne každá však díky němu zažívá orgasmus. Přitom stačí, když vyzkoušíte pět jednoduchých triků,...

Výběr článků

Načítám