Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Sport

Biatlonistky v Oberhofu dosáhly nejlepšího výsledku od loňského MS, byly šesté

Biatlonistky v Oberhofu foto: ČTK

Oberhof - České biatlonistky skončily i přes trestné kolo Lucie Charvátové šesté ve štafetě Světového poháru v Oberhofu a dosáhly nejlepšího výsledku od loňského mistrovství světa. Vyhrálo domácí kvarteto Německa.
  16:47

Po položkách Evy Puskarčíkové, Jessicy Jislové a Markéty Davidové měly Češky na dohled i stupně vítězů. Charvátová se ale v týmové závodu znovu nevyhnula trestnému kolu a do cíle dojela dvě minuty po vítězkách. České reprezentantky výrazně vylepšily dvě jedenáctá místa z této sezony a lépe skončily naposledy na šampionátu loni v únoru v italské Anterselvě, kde byly čtvrté.

Puskarčíková na každé položce jednou dobíjela a předávala jedenáctá. Jislová zvládla střelbu s jedním dobíjením vleže, přesně mířila při stojce a chvilku jela šestá. Předávala jako devátá na dohled od čtvrtých Rusek. „Stojka mě hodně potěšila, z toho mám dneska radost,“ pochvalovala si Jislová.

Davidová vleže střílela čistě a vstoje jednou opravovala. Ze střelnice odjížděla pátá a na stejném místě v boji o bronz předala Charvátové. „Byla jsem ráda, že to holky dobře rozjely a mohly jsme bojovat o přední příčky,“ řekla Davidová.

Charvátová vleže minula první i druhou ránu, pak se srovnala a držela páté místo. Při stojce ale jeden terč ani na tři náhradní náboje netrefila a musela na trestné kolo. Před ni se dostala Francie, ale zůstala před Norkami, které jely dvě trestná kola.

Autor: