Opilý řidič BMW s kamarádem upláceli strážníky. Peníze pomáhají, přesvědčovali je

Úplatek pro strážníky

Opilý řidič nabídl strážníkům úplatek 30 tisíc

Opilý řidič BMW nabízel pražským strážníkům při silniční kontrole úplatek 30 tisíc korun. Hlídka ho upozornila, že se tím dopouští dalšího trestného činu, muž si ale nedal říct. Mezitím na místo dorazil jeho kamarád, který úplatek navýšil na 50 tisíc korun.

Strážníci si všimli BMW na křižovatce ulic Žitná a Sokolovská, protože mu bez zjevného důvodu blikala varovná světla. Řidič pak navíc zastavil před semaforem na dělicí čáře mezi jízdními pruhy. Hlídka se proto rozhodla muže zkontrolovat.

„Při kontrole dokladů z něj byl silně cítit alkohol, proto se ho strážníci zeptali, zda nepožil před jízdou nebo během ní nějaké alkoholické nápoje. Muž přiznal, že před jízdou pil,“ popsala Městská policie hlavního města Prahy na Facebooku s tím, že při dechové zkoušce na alkohol řidič nadýchal dvě promile.

Strážníci proto muže zadrželi a čekali na příjezd policistů. V tu chvíli se řidič pokusil „vykoupit“. Z kapsy vytáhl balík bankovek a hlídce opakovaně nabídl úplatek 30 tisíc korun. „Nechte toho, žádné peníze nechceme. (...) Žádné peníze si brát nebudeme,“ je slyšet jeden ze strážníků na zveřejněném videu.

Hlídka navíc muže upozornila, že se tím dopouští dalšího trestného činu. „Mezitím se na místo dostavil další muž, přítel opilého řidiče, který posléze částku navýšil na 50 tisíc korun,“ doplnila městská policie s tím, že oba muži ve věku 38 a 50 let skončili v rukou státní policie.

Tagy: