Hlavní obsah

Očkování seniorů v ÚVN: Do hodiny hotovo

Novinky, ven

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Stovky seniorů objednaných přes rezervační systém naočkovali od soboty vakcínou proti koronaviru v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) v Praze. I když bylo v neděli odpoledne před ordinacemi celkem rušno, vše šlo poměrně rychle.

Foto: Veronika Neprašová, Novinky

Seniorka Božena Gerychová (93) podstupuje očkování proti koronaviru

Článek

Po příchodu na recepci ÚVN je třeba nejprve vyplnit formulář. Včetně této procedury čekali senioři, kteří měli zarezervovaný termín, na očkování přibližně 15 až 20 minut.

Vakcínu je v ÚVN možné dostat na čtyřech místech. Očkuje se ve třech ordinacích hlavní budovy A a také v prostorách ortopedické ordinace. Dovnitř volají seniory sestry.

PŘEHLEDNĚ: Registrace k očkování v otázkách a odpovědích

Domácí

„Jak se cítíte, necítíte se unaveně, máte nějakou alergickou reakci,” ověřuje u 93leté seniorky znovu sestřička údaje z vyplněného formuláře.

V ordinaci, kde se očkuje, se zájemce zdrží zhruba dvě minuty, poté je třeba ještě půl hodiny počkat na chodbě pro případ, že by se objevily nějaké komplikace. I když je před ordinacemi poměrně rušno, celá procedura nakonec zabere jen zhruba 50 minut.

Foto: Veronika Neprašová, Novinky

Dotazník před očkováním proti koronaviru

„Injekce zabolela, ale pak už je to v pořádku, takže jedeme domů,” líčí naočkovaná seniorka.

Tu rodina přihlásila už v pátek, kdy byl rezervační systém spuštěn, dopoledne ji zaregistrovali, odpoledne se jim podařilo získat i termín. Na e-mail jim přišly hned oba termíny - vakcína Pfizer se totiž očkuje ve dvou dávkách. Znovu sem seniorka zamíří 7. února.

„Od soboty naočkujeme přes 400 lidí denně,“ říká jedna z přítomných sestřiček. „Lidi jsou rádi, že už to budou mít za sebou,” poznamenává.

Foto: Veronika Neprašová, Novinky

Lidé v čekárně v Ústřední vojenské nemocnici v Praze čekají na očkování

Na očkování proti koronaviru se k nedělnímu ránu registrovalo v celé České republice celkem 143 111 seniorů. Termín dostalo necelých 35 tisíc z nich. V ČR žije zhruba 441 tisíc seniorů ve věku nad 80 let.

Prymula: Covid už mohly mít minimálně tři miliony Čechů

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám