Hlavní obsah

Bayern - Freiburg 2:1Bayern si doma poradil s Freiburgem, Lewandowski má rekord

Mnichov
Aktualizováno

Lídr německé fotbalové ligy Bayern Mnichov udolal v domácím utkání 16. kola Freiburg 2:1. Vítěznou branku vstřelil v 75. minutě Thomas Müller, jeho spoluhráč z útoku Robert Lewandowski překonal bundesligový rekord.

Foto: Lukas Barth-tuttas / Pool, Reuters

Útočník Bayernu Mnichov Robert Lewandowski oslavuje svůj gól do sítě Freiburgu.

Článek

Polský kanonýr poslal Bayern do vedení už v sedmé minutě a jako první hráč nastřílel v německé nejvyšší soutěži 21 gólů už v první polovině sezony. Lewandowski skóroval v šesti posledních ligových zápasech.

Freiburg srovnal v 62. minutě zásluhou bývalého hráče Bayernu Nilse Petersena, který byl v tu dobu na hřišti jen několik sekund. Poslední slovo ale měl Müller a skákavou střelou rozhodl o výhře favorita.

Foto: Lukas Barth-tuttas, Reuters

Thomas Müller se raduje z branky, kterou rozhodl o výhře Bayernu Mnichov nad Freiburgem.

Bavorský velkoklub částečně odčinil středeční vyřazení z Německého poháru s druholigovým Kielem. Tabulku vede už o čtyři body před Lipskem, které stejně jako další dva pronásledovatelé Leverkusen a Dortmund v tomto kole nedokázalo zvítězit. Freiburg přišel po pěti zápasech o vítěznou šňůru a je osmý.

Po roce a půl se vrátil do sestavy Frankfurtu Luka Jovič a hned v prvním utkání po příchodu na hostování z Realu Madrid dvakrát skóroval. Góly srbského útočníka pomohly Frankfurtu k čtvrté výhře v řadě, tentokrát 3:1 nad posledním týmem soutěže Schalke. Celek z Gelsenkirchenu nenavázal na první ligové vítězství v sezoně z minulého kola proti Hoffenheimu.

Německá fotbalová liga - 16. kolo:
Bayern Mnichov - Freiburg 2:1 (7. Lewandowski, 75. Müller - 62. Petersen)
Eintracht Frankfurt - Schalke 3:1 (72. a 90.+2 Jovič, 28. Silva - 29. Hoppe)

Reklama

Související témata: