Hlavní obsah

Babiš: Od úterý otevřeme papírnictví a prodejny se spodním prádlem a dětským oblečením

• Aktualizováno

Od úterý by mohla v Česku opět otevřít papírnictví, obchody s dětským oblečením a obuví a také prodejny spodního prádla. České televizi to řekl premiér Andrej Babiš (ANO) s tím, že to na pondělním jednání schválí vláda. Další uvolňování se podle premiéra příští týden nechystá.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Premiér Andrej Babiš (ANO)

Článek

„My na základě debaty s panem Havlíčkem a Blatným v pondělí rozhodneme o možnosti, že od úterý, předpokládám, že to vláda schválí, rozšíříme segment maloobchodu. To znamená papírnictví, prodejny s dětským oblečením a obuví, prodejny spodního prádla,“ uvedl v neděli Babiš.

Hartenberg z Babišova svěřenského fondu kupuje prodejce prádla Astratex

Ekonomika

Další zmírňování protiepidemických omezení Babiš zatím neočekává. „Nějaké další rozvolňování si neumím představit při tomto počtu hospitalizovaných,” uvedl v ČT. V nemocnicích je s covidem-19 nyní v Česku téměř 6500 lidí, víc než 1100 z nich je ve vážném stavu.

PES na čtyřce

Denní přírůstek případů koronaviru v Česku klesá a index protiepidemického systému PES, s jehož využitím se řídí opatření proti nákaze, zůstal čtvrtý den ve čtvrtém stupni, omezení ale dosud odpovídají nejpřísnějšímu pátému stupni.

Možné rozvolnění naznačil již dříve ministr průmyslu a dopravy Karel Havlíček (za ANO) i ministr zdravitnictví Jan Blatný (za ANO), podle nějž mělo jít o úpravu nezbytného zboží, které mohou obchody prodávat. Doposud se mluvilo hlavně o papírnictví.

Před unáhleným rozvolněním varoval v neděli prezident České lékařské komory (ČLK) Milan Kubek.

Index PES klesl na 70 bodů

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám