Hlavní obsah

Seriál Pán prstenů bude nejspíš až příští rok, první řada už se natáčí

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Amazon, která koupila už před třemi lety za 250 milionů dolarů práva na seriál Pán prstenů, musela loni v březnu kvůli koronavirové pandemii natáčení na nějaký čas odložit.

Foto: archív Warner Bros

Pán prstenů: Návrat krále

Článek

A i když nyní se již první řada na Novém Zélandu točí, zdá se, že konec roku 2021, na který je stále ještě plánována premiéra, je jen zbožné přání.

Seriál, jehož rozpočet se údajně pohybuje kolem miliardy dolarů, se bude odehrávat ve druhém věku, tedy tři tisíce let před událostmi, které zažili ve Středozemi Frodo, Glum nebo Aragorn a jež zobrazil Peter Jackson ve filmech podle Tolkienových předloh. S většinou známých bychom se tedy v seriálu setkat neměli, ale vzhledem ke stáří některých Tolkienových postav není nic zcela vyloučeno.

Nový seriál ze Středozemě má být jako Hra o trůny. Tolkienovi fanoušci bijí na poplach

Kultura

Amazon doufá, že se Pán prstenů stane druhou Hrou o trůny, o čemž svědčí mimo jiné i to, že ještě před začátkem natáčení byly objednány rovnou dvě série.

Tu první, osmidílnou, režíruje J. A. Bayona (Jurský svět: Zánik říše). Mezi herci jsou například Max Baldry (Prázdniny pana Beana, televizní seriál Protiúder), Cynthia Addai-Robinsonová, Ian Blackburn a další.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám