Hlavní obsah

Často nevyřčené vlastnosti, které muži u žen velmi ocení

Novinky, Bohumila Kunertová

Snad každý člověk má potřebu s někým sdílet svůj život, dělit se o své úspěchy, řešit vlastní prohry. A každý má své priority, jaké by měl protějšek splňovat. Některé se omílají stále dokola, jiné jsou slyšet málokdy. Co by podle mužů měla splňovat ideální partnerka? Málokterý vám to řekne nahlas.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Téměř každý vztah začíná s přemírou vášně. Jeden druhého zkoumáme mentálně, fyzicky i emocionálně. Prožíváme chvíle naprosté euforie a potěšení. V určité fázi se to ale trochu změní a začnou se objevovat skutečnosti, které začnou formovat budoucí vztah.

Jak totiž vztah postupuje, začínají muži i ženy u toho druhého důsledněji hledat určité rysy, které by měl mít protějšek, s nímž chtějí vybudovat vztah založený na opravdové lásce. Zatímco mnohé rysy muži i ženy s radostí sdělují, jsou i takové, se kterými se ne každý svěří. I když je obzvláště pánové málokdy řeknou nahlas, přesto právě po nich u své partnerky velmi touží.

Partnerka s vlastní identitou

Jedna z věcí, která se děje v mnoha vztazích, je snaha potěšit toho druhého. Což není nic špatného, alespoň do chvíle, kdy se vzdáte sami sebe a vlastních potřeb ve prospěch druhého. I proto muži tajně touží po partnerce, která je bude milovat, ale nikdy nezmění „sama sebe”.

Partnerku, která bude věrná vztahu, ale zároveň i sama sobě, uvádí na svém blogu vztahová koučka Jane Garapicková.

Rozdíly mezi láskou a posedlostí

Vztahy a sex

Partnerka s vlastní motivací 

Problémy ve vztahu často vznikají tehdy, pokud jeden z partnerů ztrácí motivaci pro něco, co chtěl dokázat. Zpočátku to může být i pro druhého partnera i lichotivé, že se na něj neustále druhý spoléhá. Jenže být neustále oporou a hnacím motorem někoho jiného může být po čase dost frustrující. A nakonec to může vztah i zcela zničit, uvádí na svých stránkách vztahová terapeutka Lisa Rabinowitzová.

Pokud bude v něčem žádat podporu partnera, ale v základu bude sama svou vlastní motivací pro vlastní život, bude to velké pozitivum, které do vztahu může žena dát.

Deset způsobů, jak lidé nejčastěji sabotují vlastní úspěch a štěstí

Vztahy a sex

Partnerka, která sdílí mužovy cíle a sny

V počátku vztahu řada lidí v opojení vášní ráda souhlasí s cíli svého protějšku. Nebo to alespoň tvrdí. Po procitnutí z prvotní zamilované fáze se ale může stát, že jeden z páru najednou touží po něčem trochu jiném. To ale může druhého zranit.

Každý muž od začátku vztahu touží po partnerce, která bude ve svých přáních a snech upřímná. A stejně tak bude podporovat a tolerovat přání a sny svého partnera. A nikdy neusne na vysněném obláčku, ale bude stále chtít něco nového, lepšího, hezčího.

Osm malých pozorností, které upevní váš vztah

Vztahy a sex

Partnerka, která je ochotna na vztahu pracovat stejně tvrdě jako on

Udržet dlouhodobý vztah v chodu je těžká práce. Vyžaduje to čas, energii a ochotu se na něm neustále podílet, a to od obou stran. Muži proto chtějí partnerku, která bude ochotna podílet se na tom stejným dílem a snahou jako oni.

Někoho, kdo je podrží, když nebudou mít náladu, a budou chtít pro něj to nejlepší.  Pochopí, co prožívají a co chtějí.

Reklama

Související témata:

Související články

Recept na šťastné manželství existuje

Žít spolu šťastně až do smrti. Tak zní sen všech, kteří stojí před oltářem a připravují se vyslovit osudové „ano“. Bohužel, není nic výjimečného, když manželé...

Co dělat, když ve vztahu vládne nuda

Je plíživá, tichá a zásadně neškodí, přesto může člověka pěkně otrávit a zkazit mu náladu. Řeč je o nudě, která čas od času zavítá do každého vztahu. Pokud...

Výběr článků

Načítám