Electro World posílí, kupuje síť K+B Elektro

pk | rubrika: Aktuality | 18. 1. 2021

Pobočky K+B Elektro, které dosud patří do prodejního uskupení Expert ČR, se začlení do prodejní sítě Electro World. Vyplývá to z dohody německé společnosti Kappenberger + Braun a slovenské Nay.

K+B Expert provozuje v České republice celkem 21 obchodů K+B Elektro a je jedním ze společníků nákupního sdružení Expert ČR. V roce 2020 dosáhla síť prodejen K+B Elektro maloobchodní obrat 800 milionů korun. Skupina Nay má v Česku 19 prodejen Electro World a je jedním z největších řetězců s elektronikou. Na Slovensku má pod značkou Nay 38 obchodních míst.

Dokončení transakce se očekává začátkem dubna letošního roku, musí ji mimo jiné schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Cenu transakce nechtějí společnosti zveřejnit. Obě společnosti jsou členy mezinárodního společnosti Expert International a o různých formách spolupráce jednaly už několik let, uvedly v dnešní zprávě.

Společnost Kappenberger + Braun GmbH & Co. KG sídlí v Chamu a její tradice sahá do roku 1960, kdy ji založili Josef Kappenberger a Michael Braun. Vedle spotřební a zábavní elektroniky se zaměřuje také na elektroinstalace, komunikační technologie a výrobu elektronických systémů rozvaděčů. V současnosti zaměstnává více než 850 zaměstnanců v Německu a 550 v Česku..

Nákupní sdružení Expert má v Česku celkem 51 prodejen. Mezi jeho 16 společníků patří vedle K+B Expert například také Elektro Vision, Elektro Jankovský a Elektro Spektrum.

„Největší příležitosti pro náš další rozvoj vidíme u prodejen středních a menších formátů. Chceme se proto nyní soustředit na společníky, kteří jsou nezávislými podnikatelskými subjekty a na využití know-how majitelů, kteří znají svůj region a své zákazníky,“ říká Ladislav Pospíšil, jednatel společnosti Expert ČR. Dodává, že sdružení je otevřeno dalším silným a nezávislým obchodníkům v regionech po celé republice.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Lidl se srovnává s konkurenty. „Suverénně nejlevnější“ je o koruny

28. 3. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Lidl se srovnává s konkurenty. „Suverénně nejlevnější“ je o koruny

Nová kampaň využívá srovnávací reklamu. Velikonoční ceny v Lidlu a Penny přitom porovnal sám Lidl, a to dlouho před Velikonocemi. Je to v pořádku?

Čokoláda jako luxus. Letos zdraží o desítky procent

27. 3. 2024 | Pavla Adamcová

Čokoláda jako luxus. Letos zdraží o desítky procent

Cena čokolády v obchodech za poslední rok stoupla už asi o 15 procent. Výraznější růst ale teprve přijde, shodují se analytici i prodejci. Důvodem je raketové zdražování kakaa na komoditní... celý článek

Otevírací doba na Velikonoce. Jak jsou otevřené obchody

26. 3. 2024 | Pavla Adamcová

Otevírací doba na Velikonoce. Jak jsou otevřené obchody

Velký pátek a Velikonoční pondělí – zákaz prodeje má pro každý svátek jiná pravidla. Tady je přehled pro rok 2024.

Tesco prohrálo s Lidlem. Žlutý kruh v modrém čtverci musí pryč

21. 3. 2024 | Pavla Adamcová

Tesco prohrálo s Lidlem. Žlutý kruh v modrém čtverci musí pryč

Obchodní řetězec Tesco ve Velké Británii tento týden prohrál dlouholetý spor s konkurentem Lidl. Tamní soud s konečnou platností potvrdil, že logo jeho věrnostního programu Clubcard... celý článek

Deset věcí, které vás nejvíc štvou při nákupech. Máte další?

21. 3. 2024 | Pavla Adamcová | 3 komentáře

Deset věcí, které vás nejvíc štvou při nákupech. Máte další?

Chaos v cenách, bloudění po prodejně, špinavé a nedostupné košíky, ohmatané pečivo... V naší anketě jsme se čtenářů zeptali, co jim v obchodních řetězcích nejvíc vadí.

Partners Financial Services