Hlavní obsah

Co se dá doma ještě dělat? Meditovat a hrát hry na meditačních polštářích

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paleta aktivit, kterým se dá věnovat v klidu domova, není rozhodně neomezená. Zajímavým tipem jsou ale meditace, které pomohou dospělým s odreagováním a hraní deskových her, které zase zabaví děti. Máme pro vás tipy na meditační a sedací polštáře i pufy, které na takové aktivity užijete.

Foto: Bohemia Design Limited, Boutique Camping

Sedací polštáře oceníte v místnostech určených pro meditaci.

Článek

Tyto praktické doplňky budou skvěle ladit hlavně s interiérem zařízeným v přírodním nebo boho či etno stylu. Kombinujte je proto s přírodními dekoracemi a barvami a nebojte se ani doplňků v kolonialistickém stylu, který je inspirovaný dalekými zeměmi.

Pokud si potrpíte na kvalitu, zvolte sedáky s koženým potahem, které vydrží roky a díky patině budou po letech vypadat ještě efektněji.

Ochránci zvířat mohou volit odolnou eko kůži. Takové výrobky ocení zejména rodiny s malými dětmi nebo domácími mazlíčky.

Foto: Sweetpea a Willow

Sedací polštáře a pufy oceníte v místnostech zařízených v přírodním stylu.

Foto: Hommés studio

Nadčasovou klasikou jsou kousky s koženým potahem.

Velikosti sedacích a meditačních polštářů volte podle aktivity, ke které je budete využívat. Meditační polštáře mají mít průměr okolo 40 cm a výšku zhruba 15 až 20 cm.

Dbejte na jich pohodlnost. Mají především poskytnout oporu pro sezení na delší dobu. Vhodné jsou proto především ty, které jsou plněné vlákny kapoku, špaldou nebo pohankovými slupkami.

Foto: MissoniHome, Boutique Camping

V interiéru zařízeném v boho stylu si můžete dovolit i pestřejší kousky.

Meditační polštáře mají zpravidla lehce orientální design. Častý je například motiv mandaly, pestrého obrazce symbolizujícího vesmír.

V moderních interiérech ale volte spíš jednodušší provedení v čistých a nekomplikovaných tvarech.

Foto: Laskasas, Go Modern Furniture

Do moderního interiéru volte minimalističtější kousky.

Zřízení meditačního koutku v interiéru nebo prostoru na hraní deskových her není nic složitého. V zásadě vám na to stačí koberec a zmíněné polštáře.

V době, kdy prostor využíváte k jiným účelům, je můžete buď navrstvit na sebe a získat tak provizorní odkládací stolek, nebo je uklidit pod postel. Interiér díky nim ale dostane novou funkci, což dnes bezpochyby přijde vhod víc než kdy jindy.

Anketa

Hrajete doma deskové hry?
Ano, každou chvíli!
14,5 %
Občas...
46,8 %
Ani ne.
21 %
Ne, vůbec.
17,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 62 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám