Hlavní obsah

Přírodní konjaková houbička – věc, kterou oceníte v každodenní péči o pleť

Novinky, Dana Sokolová

Péče o pleť je v současné době mnohem důležitější než v předchozích letech. Pleť trpí nejen při přechodech z tepla do zimy, ale také kvůli častému nošení roušek či respirátorů. Mnozí odborníci proto doporučují i z pohledu hloubkového čištění pleti vsadit na přírodní produkty. Konjaková houbička má dar, že velmi dobře kombinuje čištění pleti s velmi jemnou exfoliací neboli peelingem.

Foto: Profimedia.cz

Péče o pleť pomocí konjakové houbičky

Článek

Konjak je velmi zdravá kořenová zelenina, která je pěstována v Japonsku ve vyšších nadmořských výškách. Již před více jak tisíci lety si japonští farmáři všimli jejích měkkých vláken a začali je používat pro mytí dětské pokožky.

Dnes patří konjakové houbičky mezi standardní pomůcky japonských, ale i korejských žen, které je využívají pro dokonalé, a přitom velmi jemné čištění pleti.

Konjakové houbičky jsou vyráběny usušením konjaku. Jedná se tedy o vytvarovaná, čistě přírodní vlákna, která ve spojení s vodou či čisticím přípravkem z pleti jemně odstraňují nečistoty, mastnotu a zároveň odumřelé kožní buňky.

Díky tomu je pak pleť rozzářená, barevně sjednocená, pružnější, pevnější, a to i bez toho, aby docházelo k narušení přirozeného pH pokožky, proto je houbička vhodnou pomůckou i pro lidi s velmi citlivou pletí.

Jak se vyhnout akné při nošení roušek

Styl

V dnešní době zažívají doslova boom přípravky s exfoliačními kyselinkami, které ale dokážou citlivější i problematickou pleť i nepříjemně podráždit, či minimálně vysušit. Konjaková houbička tak může být velmi dobrou náhradou jak drsnějších peelingových přípravků, tak přípravků s těmito kyselinkami.

V dnešní době je možné koupit i konjakové houbičky napuštěné nejrůznějšími aktivními látkami. Např. s bambusovým uhlím pro pleť náchylnou k poškození, nebo s heřmánkem pro pleť se sklony k podráždění.

Trvanlivost těchto houbiček je 2-3 měsíce, přičemž je lze následně zlikvidovat jako bio odpad.

Foto: archív firem

Konjakové houbičky

Foto: Dulcia natural Konjak houbička, Biooo 160 Kč; Eco head Konjac houbička, green, 103 Kč; Erborian éponge konjac – se zeleným čajem, s antioxidačními účinky, ideální pro smíšenou a mastnou pleť, 349 Kč; Marionnaud Konjaková houba na pleť Charcoal, s černým uhlím, vhodná pro aknózní pleť, 74 Kč; Yves Rocher Konjaková houba (bílá), vhodná pro všechny typy pleti, 149 Kč; Garnier Bio Konjac čisticí houbička – pro všechny typy pleti, Notino 189 Kč; Anela Konjaková houbička růžová – s růžovým jílem, ideální pro citlivou pleť, 140 Kč

Jak houbičku používat?

Před použitím houbičku namočte, počkejte cca 1-3 minuty, než změkne, pak jemnými krouživými pohyby projeďte celý obličej. Následně můžete použít pěnivé čisticí prostředky, s nimi projeďte opět krouživými pohyby zejména tzv. T-zónu.

Nejčastější mýty o správné péči o pleť

Styl

Po použití houbičku propláchněte čistou vodou, vyždímejte a pověste na vzdušném místě. Jednou týdně pak houbičku dezinfikujte pomocí vroucí vody, abyste zabránila hromadění bakterií.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám