Řecký taxikář zpříjemňuje zákazníkům cestu privátní diskotékou. Zvedá jim tak náladu

Reuters Magazín Reuters, Magazín
18. 1. 2021 16:30
Řecký taxikář Konstantinos Bekios v době pandemie pomáhá svým zákazníkům v Soluni nejen rozvážením po městě, ale také tím, že jim zvedá náladu. Vnitřek svého auta totiž proměnil v soukromou diskotéku a svým zákazníkům tak zpříjemňuje cestu autem hudbou a světelnými efekty.
Taxi ve stylu nočního klubu. Řecký řidič zvedá zákazníkům náladu party jízdou | Video: Reuters

Konstantinos Bekios je jeden z mnoha soluňských taxikářů, jeho jízdy jsou ale přece jenom neobvyklé. Lidé, kteří se s ním svezou, totiž zažijí i soukromou diskotéku.

"Lidé byli neustále vystresovaní, všichni měli špatnou náladu. Začal jsem jim tak nahlas pouštět hudbu a oni si to užívali. I když jsem je vezl jenom krátce, vystupovali ode mě veselejší. Proto jsem se rozhodl začít s privátním taxiklubem," říká taxikář.

"Hned během prvních pěti minut vám to zvedne náladu," říká 24letá Ioanna Kargiannidouová, která jezdí s Bekiosem pravidelně. 

Ačkoliv Řecko oproti jiným evropským zemím vykazuje mnohem nižší čísla co do počtu nakažených koronavirem, restaurace, bary a diskotéky zůstávají od listopadu uzavřeny a jejich další osud je značně nejistý.

Diskotaxi sice nemůže nahradit protančenou noc v klubu, ale cílem Bekiose je především zlepšovat náladu zákazníkům. Kromě toho, že cestu vyplňuje hlasitou hudbou, nechybí v kabině auta ani speciální světelné efekty a dekorace, se kterými mu pomáhal jeho 11letý syn. 

Lidé si mohou vybírat z bohatého playlistu, který Bekios nasbíral během své osmileté kariéry řidiče. Za zážitek si navíc neúčtuje žádné poplatky. 

"Současná situace je velmi těžká a stresující pro všechny, takže nálada je na bodu mrazu. Tohle je ale dobrý způsob, jak utéct každodenní rutině," dodává Kargiannidouová. 

 

Právě se děje

Další zprávy