Hlavní obsah

Hyundai loni vyrobil kvůli pandemii méně vozů

Právo, Pavel Karban

Nošovická automobilka Hyundai vyrobila loni 238 750 automobilů, což je přibližně o 21 procent méně, než byl firemní plán, a současně o 70 750 aut méně než v roce 2019. Na vině je koronavirus.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Výroba Hyundai v Nošovicích

Článek

„Loňský rok byl kvůli pandemii pro všechny komplikovaný,“ poukázal prezident Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) Cheolseung Baek. Na mysli měl zejména třítýdenní odstávku výroby na jaře v důsledku pandemie covid-19.

„Dopady pandemie, která ochromila celý automobilový průmysl, se promítly do výrobních výsledků,“ dodal mluvčí společnosti Petr Michník s tím, že letos očekávají v Nošovicích růst.

Hlavním odbytištěm automobilky je Evropa, Rusko, Turecko a Střední Východ, auta vyrobená loni v Nošovicích jezdí také na Novém Zélandu, v Kolumbii nebo Hong Kongu. Nejvíce vozů loni zamířilo do Německa.

Své zaměstnance jsou připraveny očkovat i Hyundai a OKD

Ekonomika

Loni na jaře firma spustila výrobu modelu Kona Electric, který je prvním sériově vyráběným elektromobilem nové generace v České republice, modernizace se dočkala i kompletní modelová řada i30 a od října v Nošovicích vyrábí novou generace modelu Tucson.

A i letos připravuje HMMC novinky, ať už v podobě inovovaných modelů i30 N, Tucson či Kona Electric. I přes útlum výroby porostou v Hyundai platy. Základní mzda se má u všech 3300 zaměstnanců zvýšit v průměru o 2,5 procenta.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám