Přemohla ho žárlivost. Muž střílející u Horního Slavkova obviněn z dvojnásobné vraždy

Policie vražda

Dvojnásobná vražda na Sokolovsku

Karlovarští kriminalisté obvinili šedesátiletého muže, který měl v sobotu večer na odlehlém místě poblíž Horního Slavkova zastřelit dva lidi. Jeho motivem měla být žárlivost, podle informací CNN Prima NEWS je však sám ženatý. I zavražděná žena měla být vdaná.

Vražda se stala v sobotu ve večerních hodinách na odlehlém Šibeničním vrchu na Sokolovsku. Šedesátiletý Václav K. měl zastřelit pravděpodobně dva milence, šestatřicetiletou ženu a jednačtyřicetiletého muže.

Podle informací CNN Prima NEWS měl mít Václav K. už delší dobu podezření, že je mu jeho o 24 let mladší partnerka nevěrná. Proto se ji rozhodl sledovat. V sobotu si s sebou vzal jednu ze svých několika legálně držených zbraní. V záchvatu žárlivosti pak měl několikrát zmáčknout spoušť.

Pod tíhou svědomí si prý plánoval vzít život. Nakonec se ale psychicky zhroutil, zavolal na linku 158 a celý incident popsal policistům, kteří ho zadrželi jen kousek od místa činu.

V pondělí odpoledne policisté 60letého muže obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy. V případě prokázání viny mu hrozí 15 až 20 let za mřížemi. Vzhledem k tomu, že šlo o zabití dvou lidí, může ve vězení skončit až na doživotí. „Na případu kriminalisté intenzivně pracují. Vzhledem k tomu, že je případ na samém začátku vyšetřování, ke způsobu smrti ani k dalším okolnostem se v současné době nebudeme vyjadřovat,“ uvedla policie.

Vyšetřovatelé teď musí hlavně rozplést pavučinu osobních vztahů. Podle informací CNN Prima NEWS nešlo pouze o milostný trojúhelník. Jak 60letý muž, kterého policisté v pondělí obvinili z vraždy, tak i jeho o 24 let mladší milenka měli žít každý v jiném manželství.

Policisté už podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Soud by o tom měl rozhodovat v úterý.

Tagy: