Dojemná slova z pohřbu muzikanta Davida Stypky. Farna ho probrečela

Na poslední rozloučení s nedávno zesnulým mladým muzikantem Davidem Stypkou dorazily kromě rodiny i zástupy přátel nejen z umělecké branže. Maminka pronesla dojemná slova, která zarmouceným fanouškům zprostředkoval deník Blesk.

Svět české hudby přišel o talentovaného muzikanta. Na přání rodiny však pohřeb nebyl přístupný pro média.

„Není tady třeba rozebírat absolutní lásku, kterou cítí matka k synovi, ani to, že není na světě horší okamžik, než když se s ním musí navždy rozloučit,“ řekla s bolavým srdcem zarmoucená maminka zesnulého zpěváka Marie Stypková.

Podle ní je v Davidových písních obrovské poselství a věří, že kdo jeho písně poslouchá a porozumí jim, tak mu také pomohou ustát dnešní těžkou dobu a ukázat správný směr. „Syna jsem vždy podporovala, viděla jsem, že má nadání od Boha. Dokázal dostat do dvouverší to, na co by jiný potřeboval tři listy,“ řekla.

Stejného názoru je i Mirai Navrátil ze skupiny Mirai. „Odešel geniální člověk, co měl co říct a ještě dlouho to měl dělat,“ řekl těsně po smrti kolegy a kamaráda, jednačtyřicetiletého Stypky. Rozloučit se sním přišla v slzách i zpěvačka Ewa Farna s manželem Martinem Chobotem nebo manželka Tomáše Kluse Tamara.

Mirai podpořil finančně sbírku pro pozůstalou přítelkyni a děti Davida Stypky:

V čele s partnerkou Kateřinou a maminkou Marií se všichni přesunuli na hřbitov a rodinný hrob zasypali květinami. Jeho tři děti, které měl s přítelkyní Kateřinou, mu tam nechaly dojemný dopis adresovaný tatínkovi do nebe.

Jednačtyřicetiletý David Stypka byl nadějným muzikantem a držitelem ceny Anděl za rok 2017. I přes životní elán ho postihla vážná nemoc. Dlouho bojoval s rakovinou slinivky břišní. Nemoc se zkomplikovala onemocněním COVID-19, jehož následkům Stypka 10. ledna 2021 podlehl.

Ewa Farna byla ze sbírky dojata. Dnes je na kontě přes čtyři miliony:

Tagy: