Hlavní obsah

Divize BMW M letos představí první elektrifikovaný model

Novinky, Milan Lažanský

BMW oficiálně potvrdilo příchod elektrifikovaného modelu do portfolia sportovní divize Motorsport. K datu premiéry může navést malá nápověda.

Foto: BMW

Prototyp BMW M3 pick-up ve fiktivním městě M Town

Článek

„V průběhu roku 2021 BMW M GmbH představí první elektricky poháněný výkonný automobil,” stojí v oficiálním prohlášení automobilky. Dosud není jasné, o jaký model půjde. Spekuluje se o verzi M pro elektromobil i4 nebo třeba plug-in hybridní variantu pro rovněž nepředstavené SUV X8.

O tom, že některý z modelů od BMW M bude brzy potřebovat nabíječku, se mohli fanoušci dozvědět díky prosincovému klipu z fiktivního města M Town. Pracovník zdejší společnosti v prostřihu instaluje dobíjecí stanici.

Stojan navíc sundává z prototypu M3 Pick-up starší generace E92, na níž coby telefonní číslo lze vyčíst vytučněné „26 2021”. Nabízí se tedy, že premiéra prvního BMW M do zásuvky je plánovaná na 26. týden letošního roku, tedy v období mezi 28. červnem a 4. červencem.

BMW M se chlubí výsledky za loňský rok, kdy se sportovní divizi i přes propad celého segmentu podařilo zvýšit prodeje o 6 procent na 144 218 vozů.

Jak napovídá šéf divize Markus Flasch, očekávané novinky přitom přijdou až letos, v čele s novými generacemi M3, M4 či M5 ve verzi CS. Z ještě nepředstavených modelů pak krom elektrifikovaného „emka” lze v létě očekávat i M4 v otevřené variantě Cabrio.

Reklama

Související témata:

Související články

BMW chystá první M3 v rodinném balení

BMW na sociálních sítích ve středu 12. srpna oficiálně potvrdilo, že chystá první M3 Touring v historii. Krom prototypů a domácích přestaveb se nikdy ostrý...

Výběr článků

Načítám