Honor už počítá s návratem služeb Googlu. Přeznačí kvůli tomu své telefony?

Honor si změnou majitele z Huawei na konsorcium čínských distributorů a spoluúčasti města Šen-čen významně uvolnil ruce. Jako na dceřinou značku největšího čínského výrobce se na něj vztahovala veškerá embarga a sankce plynoucí ze zařazení Huawei na americkou černou listinu. Nyní ale osamostatněná firma může znovu uvažovat o plném rozběhnutí výroby smartphonů.

Značka Honor sice není pouze výrobcem chytrých telefonů, na jejím portfoliu má ale právě tento segment zásadní podíl. Kvůli nemožnosti používat služby a aplikace Googlu Honor omezil globální distribuci smartphonů na několik nižších modelů nižší třídy. Do byznysu by se podle ruského deníku Kommersant měla firma naplno vrátit ještě v tomto roce. Právě v Rusku patřily smartphony Honoru mezi dlouhodobě nejoblíbenější díky výhodnému poměru ceny a výbavy.

Podle ruských zdrojů už Honor začal pracovat na nové řadě smartphonů, které opět budou používat služby Googlu včetně aplikací a přístupu do marketu Google Play. Nejnověji uvedená řada Honor V40 byla vyvíjena ještě v rámci Huawei, proto přichází se službami HMS (Huawei Mobile Services) a marketem AppGallery, a to opět pouze na čínský trh. Další modely už ale budou mít nový koncept a Honor tak nejspíš přijde i se změnou ve značení, aby tím dal jasně najevo nástup nové éry svého působení.

Via: GSMArena.com

Diskuze (1) Další článek: Samsung kouzlí. Do mobilů přidal funkci, která zbaví fotky otravných chodců

Témata článku: Honor, , , , , , , , , , , , , Market, Aplikace, Huawei Mobile Services, Kommersant, AppGallery,