Dostal za mreže Ruska s Kočnerom. Dnes vyšetrovateľ Láska odchádza do civilu
19.1.2021 15:53
akt. 22.06.2021 04:23

Dostal za mreže Ruska s Kočnerom. Dnes vyšetrovateľ Láska odchádza do civilu

2fotky v galérii
Jaroslav Láska Zdroj: Branislav Wáclav/Aktuality.sk
Minulý týždeň Najvyšší súd potvrdil 19 rokov väzenia pre Mariana Kočnera a Pavla Ruska pre kauzu zmenky televízie Markíza. Vyšetrovateľ, ktorému sa prípad podarilo objasniť, teraz v polícii končí.

Jaroslav Láska bol v policajnom zbore viac ako 22 rokov. Vyšetroval megakauzu zmenky, ale stíhal aj Noru Mojsejovú či Lóranta Kósu, ktorý bol známym bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. 

V polícii končí podľa našich zistení na vlastnú žiadosť. Odchádza po dohode s nadriadenými. Od februára by mal pracovať pre Súdnu radu. „Kauza zmenky bola pre mňa strop. Väčšiu vec už by som robiť nemohol. Toto bol vrchol mojej práce. Dosiahol som to, čo som dosiahnuť mohol," reagoval pre Aktuality.sk Láska.

Marian Kočner chcel v minulosti za každú cenu dosiahnuť, aby kauzu Zmenky nevyšetroval práve vyšetrovateľ NAKA Láska. Peter Tóth preto využil svoje skúsenosti z SIS a vyrobil falošnú spravodajskú informáciu. Na políciu ju chceli dostať cez Norberta Bödöra.

Zároveň podľa vlastných slov dostal ponuku, ktorá sa neodmieta. Viac sa dozviete z pripravovaného rozhovoru s Jaroslavom Láskom na Aktuality.sk. 

ČÍTAJTE VIAC O TÉME:
Marian Kočner, Kauza zmenky
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.