Uhrík a Mazurek končia v predsedníctve Kotlebovej strany, verejne ju kritizujú
19.1.2021 21:56
akt. 30.03.2021 04:14

Uhrík a Mazurek končia v predsedníctve Kotlebovej strany, verejne ju kritizujú

Zdroj: Branislav Wáclav/Aktuality.sk
Uložiť článok
Obaja zdôvodnili svoj krok zmenami v stanovách strany.

Poslanec ĽSNS Milan Mazurek sa kriticky vyjadril do vnútra vlastnej strany. Verejne kritizoval spôsob, akým sa zmenili jej stanovy. 

Začiatkom tohto mesiaca delegáti snemu strany odhlasovali zmenu stanov, ktorá podľa Mazureka mení spôsob fungovania predsedníctva, jeho štruktúru a dáva predsedovi strany prakticky všetky kompetencie. „Z praktického hľadiska tak predsedníctvo stratilo význam a stalo sa len čisto pro forma orgánom,“ napísal na sociálnej sieti.

Totalitné praktiky

Mazurekovi sa tiež nepáči, že s ním nikto navrhnuté zmeny neprebral a nemal tak možnosť sa k nim vôbec vyjadriť a ovplyvniť ich obsah. „Nedokážem si nijako vysvetliť, prečo nám to zatajili, prečo nám takto klamali...Tak ako vždy vystupujem proti totalitným praktikám Igora Matoviča, tak nemôžem zostať ticho ani teraz. Bolo by to pokrytecké,“ pokračoval v kritike.

O funkciu v predsedníctve strany sa tak nebude viac uchádzať a jeho pôsobenie vo vedení strany končí. Mazurek však naďalej zostáva v strane ako radový člen.

Zmeny verejne kritizoval aj kotlebovský europoslanec Milan Uhrík. Ten tiež dnes večer oznámil, že sa po dlhých rokoch nebude uchádzať o funkciu podpredsedu strany, keďže táto funkcia nateraz nemá praktický význam. „Namiesto toho sa budem naďalej naplno venovať výkonu funkcie europoslanca,“ uviedol na sociálnej sieti.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.