Vlastní sauna, recepce jako včelí úl i svítící strom. Nejpovedenější kanceláře Česka

Vlastní sauna, recepce jako včelí úl i svítící strom. Nejpovedenější kanceláře Česka
V kategorii Regionální kancelář loni zabodoval interiér firmy Schwan Cosmetics v Českém Krumlově. Kromě barevných prvků a přírodních materiálů má kancelář jedno specifikum, roste v ní strom, který má dva tisíce světélkujících listů. "Není tu náhodou. Schwan Cosmetics od svého založení vyrobila přes dvě miliardy kosmetických dřevěných tužek a zaměstnanci společnosti každoročně vysadí v okolí Českého Krumlova desítky stromů," říká autor přestavby Martin Zborník z Ateliéru v kódu.
V paláci Špork v Praze 1 sídlí od roku 2018 advokátní kancelář Dentons. Historickou budovu ve stejném roce zrekonstruoval architekt Stanislav Fiala.
Kategorii IT kanceláře vyhrál v roce 2018 prostor společnosti Alef Nula od studia Perspektiv, který se nachází v administrativní budově Butterfly v pražském Karlíně. Celým prostorem se prolíná téma ponorky.
V kategorii Poradenská kancelář ve stejném roce zvítězil prostor firmy Deloitte na pražských Vinohradech od Ateliéru Kunc. Porotu oslovil pohodlný a příjemný interiér, který stírá rozdíl mezi klasickým pracovním prostředím a pocitem domácí pohody.
Foto: Kanceláře roku (zdroj)
Magdaléna Medková Magdaléna Medková
20. 1. 2021 6:00
Nejlepší prostory pro zaměstnance vybírá každý rok porota složená z odborníků na design a architekturu. Soutěž nazvaná Kanceláře roku, kterou pořádá společnost Prochazka & Partners, má celkem deset kategorií a jejím cílem je inspirovat firmy k vytvoření příjemného prostředí pro své pracovníky. Letos vstupuje už do pátého ročníku, architekti nebo firmy mohou své interiéry přihlašovat do 30. dubna.

V předešlých čtyřech ročnících se do soutěže přihlásilo celkem 500 realizací z celé České republiky. Home officu navzdory se dá očekávat, že zájem bude i letos. Podle poroty je ale pravděpodobné, že mezi soutěžícími se s ohledem na pandemii covidu-19 objeví méně prostoru open space, zato více zasedaček určených pro konkrétní týmy. Podívejte se na vítěze a finalisty z předchozích let.

 

Právě se děje

Další zprávy