Hlavní obsah

LTE internet loni zrychlil o rekordních 67 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rychlost mobilního internetu LTE loni u operátorů stoupla až o 67 procent. Nejrychlejší připojení měl v prosinci Vodafone s průměrem 53,5 Mbit/s, což bylo o 15 procent více než v listopadu a meziroční nárůst o dvě třetiny. Následuje T-Mobile s meziročním růstem o 29 procent na 45,2 Mbit/s a O2 zvýšila rychlost o 15 procent na 34,4 Mbit/s. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rychlost pevného připojení přes telefonní linky xDSL se loni zvýšila o devět procent na průměr 23,1 Mbit/s. V porovnání s listopadem byl nárůst dvouprocentní. Na první příčce skončil opět Český bezdrát s 28,8 Mbit/s, nejpomaleji surfovali zákazníci AVONETu s rychlostí 19,5 Mbit/s.

Rychlost kabelového internetu v prosinci v porovnání s minulým měsícem vzrostla o šest procent na 43,4 Mbit/s. Meziročně ale stoupla jen o jedno procento. Optické připojení za rok zrychlilo o 11 procent na 38,6 Mbit/s.

Průměrná rychlost Wi-Fi vzrostla proti konci roku 2019 o 11 procent na průměrně 23,3 Mbit/s. Proti listopadu byla vyšší o pět procent. Nejrychlejší byla síť SkyNetu s 36,8 Mbit/s, nejpomalejší byl mezi měřenými sítěmi Fortech s 12,8 Mbit/s.

Už žádné balamutění. Operátoři musejí uvádět přesnou rychlost internetu

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám