Hlavní obsah

Hyundai poodhaluje nový crossover Bayon

Malý crossover Hyundai Bayon se ukazuje na třech tmavých fotografiích. Už podle upoutávky je jasné, že design novinky bude poměrně odvážný.

Foto: Hyundai

Hyundai Bayon

Článek

Hyundai o modelu Bayon hovoří v souvislosti se „smyslnou sportovností” a „čistým high-tech vzhledem”. Ať už tato hesla znamenají cokoli, první představu o voze si udělat lze.

Městský crossover podle přiložených fotografií dostane velmi výraznou masku chladiče s horizontálně rozdělenými světlomety. Záď bude zřejmě prosklená, s výraznými svítilnami propojenými červeným pásem.

Foto: Hyundai

Hyundai Bayon

Foto: Hyundai

Hyundai Bayon

Novinka segmentu B by se měla zařadit ještě pod model Kona a být tak nejmenším crossoverem v evropské nabídce značky. Bayon se má začít na evropských trzích prodávat ještě v první polovině letošního roku.

Inspirace po celém světě

Hyundai se při označování svých crossoverů v uplynulých 20 letech často inspiroval městy na celém světě. Mezi ně patří Tucson a Santa Fe, pojmenované po městech v amerických státech Arizona a Nové Mexiko. Označení Kona pochází ze stejnojmenného regionu na ostrově Havaj. I elektromobil s palivovými články, Nexo, má geografickou spojitost – jeho jméno mu dalo Nexø – jedno z největších měst na dánském rekreačním ostrově Bornholm.

Novinka je určena právě pro evropský trh, proto i název je inspirován evropskou destinací. Konkrétně městem Bayonne na jihozápadě Francie. Město leží mezi atlantickým pobřežím a Pyrenejemi a je oblíbenou destinací pro fanoušky plachtění a turistiky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám