Hlavní obsah

Ženě se povedlo zhubnout 57 kg i bez zmenšení žaludku

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nyní pětinásobná maminka Michelle Fentonová z Velké Británie ještě před nedávnem bojovala s těžkou nadváhou. Důvodem byla těhotenství, ale také pravidelné stravování v rychlém občerstvení. Po hrozbách lékařů a zdravotních problémech se rozhodla odmítnout chirurgické zmenšení žaludku a zkusit poctivé hubnutí. Po kompletní změně stravy se Michelle během jednoho roku povedlo zhubnout úžasných 57 kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

Michelle Fentonová

Článek

Když Michelle Fentonová seděla v roce 2017 u svého praktického lékaře, nemohla uvěřit tomu, co jí říká. Lékařskou pomoc vyhledala poté, co se dlouhodobě trápila s bolestí na hrudi a v krku.

Domnívala se totiž, že by tyto obtíže mohly souviset se srdcem. Testy ale odhalily těžké trávicí potíže a byl jí doporučen okamžitý bypass žaludku. Ten ale Michelle zavrhla a místo toho se rozhodla drasticky změnit svůj přístup k životu. Její váha se totiž vymkla kontrole.

„Už jako teenagerka jsem nakupovala oblečení v sekci pro dospělé. Ve svých 20 letech jsem měla velikost 44-48. Po prvním porodu jsem navíc opravdu přibrala,“ říká Michelle Fentonová pro Sunderland Echo.

Foto: Profimedia.cz

Láska k jídlu se vymkla kontrole.

„Po dalších porodech a špatných stravovacích návycích jsem musela přijmout tvrdou pravdu, moje váha se pohybovala kolem 132 kilogramů a oblékala jsem velikost 52. Lékaři mi proto doporučili chirurgické zmenšení žaludku.“

Zbývalo jí několik měsíců, imunoterapie ji vrátila zpět do života

Zdraví

V lednu 2018 učinila zásadní rozhodnutí, že nechce podstoupit chirurgický zákrok a rozhodla se zhubnout přirozenou cestou pomocí cvičení a vyvážené stravy.

Připojila se ke skupině Easington Lane Slimming World ze stejné vesnice v severovýchodní Anglii, kde žije. Za první týden se jí podařilo shodit přes 4 kilogramy, ve svém úsilí nepolevila a po dalších sedmi zhubla téměř 13 kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

Svého času vážila 132 kilo.

„V tu dobu mi narostlo sebevědomí. Věděla jsem, že to půjde. Přestala jsem se schovávat a místo toho si koupila nové vypasované oblečení ve výrazných barvách. Dokonce jsem se přidala i do místní skupiny na cvičení.“

V květnu 2019 dosáhla obrovského úspěchu, protože po 16 měsících dřiny v tělocvičně se postavila na váhu a měla 75 kilogramů a mohla obléknout velikost 40-42. Necelý rok poté Michelle zjistila, že je popáté těhotná. Místo toho, aby se vrátila ke starému stylu života, se ale rozhodla, že tentokrát udělá vše správně.

„Mohla to být výmluva, ale došla jsem už opravdu daleko. Odmítnout operaci a připojit se ke Slimming World bylo nejlepší rozhodnutí, jaké jsem udělala. Po dosažení mého cíle jsem měla pocit, jako bych vyhrála v loterii,“ dodává Michelle, která své úspěchy i současnou stravu sdílí na sociálních sítích.

Foto: Profimedia.cz

Nyní váží 75 kilogramů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám