Hlavní obsah

Herci a hudebníci vystoupí ve výlohách zavřených obchodů

Novinky, Stanislav Dvořák

Koronakrize vede soubor Cirk La Putyka k novátorskému přístupu. Ve čtvrtek 21. ledna od 17.00 budou herci, akrobati a hudebníci spjatí s tímto souborem v rámci iniciativy #kulturunezastavis k vidění ve výlohách podniků v centru Prahy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Erika Stárková

Článek

Do výloh podniků Harddecore, Hoffa, Čili bar, Autentista, 100class concept store či EMA espresso bar se postaví Andrej Rády, Erika Stárková, Zbyněk Šporc, Iby Pop, Michal Štulík, Kateřina Jáglová, Helena Nováčková, Martin Kadrnožka, Jakub Slovák, Viktorie Georgiev nebo Ethan Law. Oživené výlohy nemají být podle pořadatelů jen jednorázovou akcí, další se plánují.

Foto: Jiří Šeda

Andrej Rády z Cirku La Putyka

Kolemjdoucí budou moci na místě podpořit jak daný podnik samotným nákupem přes okénko, tak vystupující umělce dobrovolným příspěvkem. Členy souboru Cirk La Putyka, který byl před pandemií z 82 % závislý na tržbách z představení, je možné podpořit také na dálku na webu Darujme.cz.

„Kultura a zavřené obchody, obchody a zavřená kultura. Je nás hodně. Jsme v dost podobné situaci. Ale rozhodli jsme se, že spojíme síly, že to nevzdáme, i když k tomu spousta z nás nemá daleko. Chceme se navzájem podpořit. Chceme se podržet. Chceme společně ukázat, že potřebujeme pomoc,” vysvětlil principál souboru Cirk La Putyka Rosťa Novák.

RECENZE: Tohle blues není pro starý. Dvě holky, hravost a vymazlené vokály

Kultura

„Je smutné, že spousta z nás zůstává odkázána jen a pouze na vás, na zákazníky, diváky, posluchače, konzumenty. Přijďte nás podpořit. Kupte si jedno latté nebo knihu z e-shopu a k tomu jeden umělecký zážitek.“

„Pokud jste umělec, herec, zpěvák, tanečník, básník, podpořte svůj oblíbený obchod, bar, restauraci tím, že obsadíte jejich výlohu a nabídnete zákazníkům kus svého umění. Jste-li majitel výlohy podniku, který se snaží tuto dobu přečkat aktivně, poskytněte svoji výlohu či vitrínu umělcům,” dodal.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám